Ergenekon davası ertelendi

Duruşma 18 Mart Pazartesi gününe ertelendi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME


İSTANBUL - Sanık ve avukatların dosyadaki deliller ile tanık ifadelerine ilişkin beyanlarının alındığı "Ergenekon" davasına, 18 Mart Pazartesi günü devam edilecek.
İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada konuşan tutuklu sanık CHP Milletvekili Mustafa Balbay'ın avukatı Ulaş Özkan, müvekkilinin bir örgüte bağlı olduğuna ilişkin hiçbir delil bulunmadığını söyledi.

Özkan, delillere ilişkin beyanların 15 dakika ya da 20 dakika gibi süreler tanınarak alınmasını, adil yargılanma ile savunma hakkının kısıtlaması olarak gördüklerini kaydetti.

Duruşmada, Mahkeme Heyeti Başkanı Hasan Hüseyin Özese, naip hakim Hüsnü Çalmuk tarafından "yeni isimler" ve "general listesi" adlı dosyalardaki telefon listeleriyle ilgili inceleme yapıldığını belirtti.

Bunun üzerine söz alan avukat İlkay Sezer, incelemeye göre, 1. Ordu Komutanlığı'na ait resmi telefonlarla yapılan görüşmelerin sanki müvekkili Hurşit Tolon tarafından gerçekleştirilmiş izlenimi yaratıldığını söyledi.

Sezer, bu görüşmelerden bazılarında sanıklardan Muzaffer Tekin ve Oktay Yıldırım'a ait kayıtların da olduğunu anlattı.

Bunun üzerine söz alan Muzaffer Tekin de davada tutuklu yargılanan eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ'un, babasının askeri olduğunu belirterek, Başbuğ'un teğmenliğinde babasının görev yaptığı Maltepe Zırhlı Tugayı'na gittiğini ifade etti.

Tekin, "Babam kendisini çok severdi. Bize de hep onu örnek gösterirdi. Bizim de onun gibi bir teğmen olmamızı isterdi. Kendisini teğmenliğinden beri tanır ve saygı duyarım. Kendisi benim idolümdür. Başbuğ'u, 2005 yılında kardeşimle birlikte 1. Ordu Komutanlığı yaptığı dönemde ziyaret ettik. Ona, babamla birlikte çektirdikleri fotoğrafı verdik. Çok memnun oldu. Zaman zaman, ortak tanıdıklarımız aracılığıyla neden arayıp sormadığımız şeklinde haber yollardı. Biz de aldığımız terbiye gereği arayıp rahatsız etmezdik" diye konuştu.

Avukatların beyanlarının tamamlanmasının ardından duruşma 18 Mart Pazartesi gününe ertelendi.
 

Bu konularda ilginizi çekebilir