Ergenekon hakimleri hakkında inceleme başlatıldı

Adalet Bakanlığı, Ergenekon davasına bakan Hakim Köksal Şengün hakkında inceleme başlattı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Adalet Bakanlığı Teftiş Kurulu, Ergenekon davasına bakan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Hakim Köksal Şengün ve mahkeme üyeleri hakkındaki şikayetleri inceliyor.

Adalet Bakanlığı'nın yaptığı açıklamada, Ergenekon davası yargılamasında görevli hakim ve Cumhuriyet savcıları ile ilgili bakanlığa intikal eden şikayet ve ihbarlar üzerine, 'Bakan oluru' ile adalet müfettişi görevlendirildiği belirtilerek, "İnceleme kapsamında, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Köksal Şengün de yer almaktadır, Şengün hakkında başlatılmış herhangi bir soruşturma bulunmamaktadır" denildi.

Açıklamada şunlar kaydedildi:

"İddia edilen Ergenekon Terör Örgütü hakkında yürütülen soruşturmalar ve yapılmakta olan yargılamalarda görevli hakim ve Cumhuriyet savcıları ile ilgili olarak Bakanlığımıza intikal eden şikayet ve ihbarlar üzerine, Ceza İşleri Genel Müdürlüğü tarafından bir dosya açılarak 25 Ağustos 2009 tarihli 'Bakan Oluru' ile adalet müfettişi görevlendirilmiştir.

Adalet müfettişleri tarafından yürütülen bu inceleme kapsamında, içinde Ümit Sayın'ın isminin de olduğu müştekiler tarafından şikayet edilen hakim ve Cumhuriyet savcıları arasında İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Köksal Şengün de yer almaktadır.

Adı geçen müştekilerin şikayet dilekçeleri de incelenmek ve gerektiğinde soruşturmaya geçilmek üzere Adalet müfettişlerine gönderilmiştir. Bu şikayetlere ilişkin inceleme sürmektedir. Mahkeme Başkanı Şengün hakkında başlatılmış herhangi bir soruşturma ise bulunmamaktadır"

Bu konularda ilginizi çekebilir