Ergenekon kararlarına piyasaların tepkisi

Ergenekon davası kararlarının tedirginliği artırmasıyla kur ve sepet yükseldi; ancak bayram tatili nedeniyle kısa olan haftada işlem hacimleri oldukça zayıf.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Bayram tatili nedeniyle kısa olan haftada işlem hacimlerinin oldukça zayıf olduğu piyasada, açıklanan Ergenekon davası kararlarının tedirginliği artırmasıyla kur ve sepet yükseldi.

Silahlı terör örgütü kurmak ve hükümeti ortadan kaldırmaya teşebbüs iddiasıyla açılan Ergenekon davasında CHP milletvekilleri Mustafa Balbay 34 yıl 8 ay, Sinan Aygün 13 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılırken; emekli genelkurmay başkanı İlker Başbuğ müebbet hapis cezası aldı.

Bir diğer CHP milletvekili Mehmet Haberal ise 12 yıl 6 ay hapis cezası alırken, Yargıtay'ın kararına kadar tahliye edilmesine karar verildi.

Bir bankacı, "Piyasa oldukça illikit. Öte yandan özellikle yerli işlemciler 'alınan kararlar geniş çaplı protestoları tetikler mi' diye endişeli. Bu da kurda yukarı harekete neden oluyor" dedi.

Bankacılar, TL'nin diğer gelişmekte olan ülke para birimlerinden negatif ayrıştığını belirtiyor.

Bu sabah saat 08:30'da 1.9266 seviyesinde olan dolar/TL, saat 1515'te 1.9327/1.9330, bu sabah 2.2404/2.2426 seviyesinde olan sepet bazında TL ise aynı saatte 2.2473/2.2479 seviyesinden işlem görüyor.