Ergenekon'da 3 gözaltı daha

Aralarında emekli bir albayın da bulunduğu 3 kişi gözaltına alındı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - Ergenekon soruşturması kapsamında İstanbul ve Ankara'da düzenlenen operasyonlarda, aralarında emekli bir albayın da bulunduğu 3 kişi gözaltına alındı.

Beşiktaş'taki özel yetkili İstanbul Cumhuriyet Savcılığınca yürütülen soruşturma çerçevesinde, İstanbul'un Beykoz ilçesindeki bir ev ile Ankara'da belirlenen bir adrese operasyon gerçekleştirildi.

Operasyon sonucu, emekli Albay A.D. Ankara'da, diğer 2 kişi de İstanbul'da yakalandı. A.D'nin Ankara'daki işlemlerinin ardından İstanbul Emniyet Müdürlüğüne getirildiği belirtildi.

Beykoz'daki evde yapılan aramalarda bir kamyon dolusu gizli belge ile 2 adet Kaleşnikof marka tüfek, bin adet mermi ve bin adet boş kovan bulundu.

Ersöz ve Çözem için yakalama kararı

Ayrıca soruşturma kapsamında, firari olarak aranan emekli tuğgeneral Levent Ersöz ile eski milletvekili Turan Çömez hakkında yakalama kararı çıkartıldı.

Mahkemeye 7 ek klasör daha sunuldu

Soruşturmayı yürüten savcılığın, 86 sanık hakkında açılan "Ergenekon" Davası ile ilgili olarak davanın görüleceği İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesine, daha önceden sunulan 442 klasör dışında 7 klasör daha belge sunduğu öğrenildi.

Savcılığın, Güngören'ndeki terörist saldırı ve Üsküdar Belediyesinin ek hizmet binası yakınındaki patlamaların "Ergenekon terör örgütünce gerçekleştirildiği yönündeki iddiaları araştırdığı" belirtildi.

Savcılığın, ABD'nin İstanbul Başkonsolosluğu önünde yaşanan silahlı saldırının da "Ergenekon terör örgütü" ile bir ilişkisinin bulunup bulunmadığı yönünde araştırma yaptığı bildirildi.