Ergenekon'da sorgulama başladı

Davanın bugün başlanan 12. duruşmasında sanıkların sorgularına geçildi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

İSTANBUL - "Ergenekon" davasının bugün başlanan 12. duruşmasında sanıkların sorgularına geçildi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Silivri Ceza İnfaz Kurumu Yerleşkesi'ndeki salonda görülen davanın bugünkü duruşmasına, Mehmet Adnan Akfırat dışındaki diğer 45 tutuklu sanık ile başka suçtan tutuklu Semih Tufan Gülaltay ve tutuksuz sanıklardan Kemal Yalçın Alemdaroğlu, Güler Kömürcü Öztürk, İbrahim Benli, Kemal Şahin, Mehmet Murat Yücel, Ferudun Refik Nuhoğlu, Ali Yiğit, İsmail Eksik, Emin Caner Yiğit, Murat Özkan ve Yaşar Arslanköylü katıldı. Sanık avukatlarının da hazır bulunduğu duruşmaya, başka suçtan hükümlü Sedat Peker ise raporlu olduğu için getirilmedi.

Mahkeme Heyeti Başkanı Köksal Şengün, sanıkların isimlerini tek tek okuyarak avukatlarıyla birlikte salonda olup olmadıklarını kontrol etti. Gelen avukatlar arasında tutuklu sanıklardan emekli Tuğgeneral Veli Küçük'ün kızı avukat Zeynep Küçük ile Kemal Kerinçsiz'in eşi avukat Gönül Kerinçsiz'in de bulunduğu gözlendi.

Kemal Şahin'in yeni avukat talebi

Katılımcıların yoklamasının yapılması sırasında sanık Kemal Şahin, kendisine avukat tayin edildiğini, ancak avukatının bir kez duruşmaya geldikten sonra bir daha gelmediğini belirterek, yeni bir avukat tayin edilmesini istedi.

Mahkeme Başkanı Şengün, geçen oturumda iddianamenin okunmasının bittiğini anımsatarak, sanıkların sorgu işleminin başlayacağını kaydetti.

Başkan Şengün, hazır bulunan sanıklara, Ceza Muhakemesi Kanunu'na göre yasal haklarının izah edildiğini belirterek, sanıklara iddia olunan suçlara cevap vermeme, avukat isteme haklarına sahip olduklarını, istemeleri halinde kendilerine barodan avukat tahsis edileceğini, suçlamalarla ilgili delilleri toplatma ve ileri sürme hakkına sahip olduklarını hatırlatarak, haklarında mahkumiyet kararı çıkması halinde avukatlık masraflarının kendilerinden alınacağını ifade etti.

Mahkeme heyeti, duruşmaya verilen kısa aranın ardından sanıkların sorgularına geçti.