Ergenekon'da tahliyeler devam ediyor

Molotoflu saldırı sanığı Boğaç Kaan Murathan, emekli Orgeneral Tolon, Durmuş Ali Özoğlu, MGK eski Genel Sekreteri Kılınç ve emekli Korgeneral Eröz tahliye edilirken, Gülatay'ın tahliye talebi reddedildi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Ergenekon davasında on bir sanık tahliye edildi bir sanığın talebi de reddedildi. İstanbul 19. Ağır Ceza Mahkemesi Cumhuriyet Gazetesi'ne molotoflu saldırı sanığı Boğaç Kaan Murathan hakkında tahliye kararı verdi. MGK eski Genel Sekreteri Tuncer Kılınçve emekli Korgeneral Mehmet Eröz de bugün tahliyesine karar verilen isimler arasında yer aldı. Mahkeme Ergenekon sanığı Semih Tufan Gülaltay'ın tahliye talebini ise reddetti.

Son olarak, İstanbul 7. Ağır Ceza Mahkemesi, Ergenekon davası kapsamında tutuklu yargılanan eski Yarbay Mustafa Dönmez ile Aydınlık Dergisi eski Genel Yayın Yönetmeni Deniz Yıldırım'ın tahliyesine karar verirken, İstanbul 1. Ağır Ceza Mahkemesi, emekli Binbaşı Fikret Emek ile SESAR Başkanı İsmail Yıldız'ın tahliyesine karar verdi. Aynı davada tutuklu sanıklardan Nusret Taşdeler, İstanbul Üniversitesi eski rektörü Kemal Alemdaroğlu ve yazar Ergün Poyraz için de tahliye kararı çıktı.

Hurşit Tolon cezaevinden çıkamayacak

Emekli orgeneral Hurşit Tolon ve Durmuş Ali Özoğlu Ergenekon davasından tahliye edilen diğer isimler oldu. İstanbul 21. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından tahliye edilen Tolon, Zirve Yayınevi davasından tutuklu olduğu gerekçesiyle cezaevinden çıkamayacak.

Dün tahliyesine karar verilen isimler:

Gazeteci Tuncay Özkan
Sedat Peker
Emekli Albay Levent Göktaş
Avukat Kemal Kerinçsiz
Emekli Albay Dursun Çiçek 
Eski Özel Harekâtçı İbrahim Şahin 
Prof. Yalçın Küçük 
Emekli Orgeneral Hasan Iğsız 
Emekli Tuğamiral Alaaddin Sevim 
Emekli Orgeneral Şener Eruygur 
Teğmen Mehmet Ali Çelebi 
Gazeteci Merdan Yanardağ 
Danıştay tetikçisi Alparslan Arslan 
İşçi Partisi Başkanı Doğu Perinçek 
Emekli Yüzbaşı Muzaffer Tekin 
Emekli Astsubay Oktay Yıldırım 
Mehmet Demirtaş 
Hikmet Çiçek 
Emekli Albay Hasan Atilla Uğur