Ergin savcılar konusuna açıklık getirdi

Bakan Ergin "Deniz Feneri e.V." bağlantılı soruşturmayı yürüten savcıların görev değişkliğine ilişkin açıklamalarda bulundu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

HATAY - Adalet Bakanı Sadullah Ergin, "Deniz Feneri e.V Bağlantılı Soruşturma'yı yürüten savcıları görevlerinin değiştirilmesine ilişkin, soruşturmaya muhatap olan kişilerin avukatları HSYK'ya bir dilekçe vererek, soruşturma savcılarını şikayet ettiğini belirterek, "Bu şikayet içerisinde kayda değer bulunan husus, Ankara 3. Sulh Ceza Mahkemesi'nin vermiş olduğu bir kararın, soruşturma savcıları tarafından değiştirildiği, tahrifat yapıldığı ve bu tahrifata işlem yapıldığı iddialarıdır. Bunun üzerine HSYK konunun incelenmesini ve gerek görülmesi halinde soruşturulmasını içeren bir karar almıştır" dedi.

Ergin, AK Parti Hatay İl Teşkilatında partililerle bayramlaşma öncesi gazetecilerin, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Deniz Feneri e.V davasına ilişkin açıklamalarına yönelik sorularını yanıtladı.

Soruşturma yapan savcıların görevinin değiştirildiğini ifade eden Ergin, şöyle devam etti:

"Başka iki tane yeni savcı Ankara Başsavcılığı tarafından görevlendirilmiştir. Tabi burada sorulması gereken sorular şunlardır; Bu değişikliği nedeni, niçin yapılmıştır? Soruşturmaya muhatap olan kişilerin avukatları HSYK'ya bir dilekçe vermişler ve soruşturma savcılarını şikayet etmişlerdir. Bu şikayet içerisinde kayda değer bulunan husus, Ankara 3. Sulh Ceza Mahkemesi'nin vermiş olduğu bir kararın, soruşturma savcıları tarafından değiştirildiği, tahrifat yapıldığı ve bu tahrifata işlem yapıldığı iddialarıdır. Bunun üzerine HSYK konunun incelenmesini ve gerek görülmesi halinde soruşturulmasını içeren bir karar almıştır. Ben de Adalet Bakanı olarak, HSYK başkanı sıfatıyla bu soruşturma kararına onay vermişimdir. Yapılan incelemeden sonra müfettişler soruşturmaya geçme ihtiyacı duymuşlardır. Bu soruşturmaya geçme ve savcıların savunmalarını isteme olayından sonra Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı bu değişikliğe gitmiştir.

Bu konularda ilginizi çekebilir