Ergocan ile sağlıkta hedef büyüttü

Yeni çıkardığı Ergocan isimli ürünle pazar hedefini büyüten ERGO Sigorta, gelecek üç yıl içinde sektörün ilk beş şirketinden biri olmayı amaçlıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Sağlık sigortası alanında yeni çıkardığı Ergocan isimli ürünle pazar hedefini büyüten ERGO Sigorta gelecek üç yıl içinde sektörün ilk beş şirketinden biri olmayı amaçlıyor.

Yeni ürünü Ergocan Sağlık Sigortasını tanıtmak üzere düzenlenen basın toplantısında konuşan Ergo Sigorta Sağlık Branşından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Cem Köylüoğlu "Sağlık sigortasında halen yüzde 4'e yakın pazar payına sahibiz. Yeni çıkardığımız ürünlerle endüstrinin standartlarını yeniden oluşturmayı amaçlıyoruz. Sağlıktaki ürünlerimiz yeni standartların oluşmasında öncü ürünler olacak. Hedefimiz 3 yılda ilk 5 şirketten biri olacak pazar payına ulaşmak" dedi.

Ergo Sigorta Genel Müdürü Mert Ekitmen de basın toplantısında yaptığı konuşmada Ergo Sigorta'nın, 2010 sonu itibariyle 694 milyon TL prim üretimi gerçekleştirdiğini belirterek "Tüm sigorta branşlarında faaliyet gösteriyoruz.Sağlıkta da önde gelen oyuncular arasındayız. Yeni ürünümüz Ergocan ile pazardaki beklentimiz yüksek" diye konuştu.

Ergo bebek ürünü

Yeni ürünle ilgili bilgi veren Cem Köylüoğlu da, Ergocan Sağlık Sigortası'nın,"Ergocan Bebek", "Ergocan Geniş Aile", "Ergocan Esnek Plan", BESTMED Referans Merkezleri, "Ergo Destek" ve "2 yılda Ömür Boyu Yenileme Garantisi" özellikleri bulunduğunu söyledi. Tüketicilerin bu özelliklere "Süper Plan", "Temel Plan" ve "Akıllı Plan" adı altında üç farklı plan ile ulaşacaklarını ifade eden Köylüoğlu, bu planlardan herhangi birine kesintisiz 2 yıl boyunca sahip olanların, ömür boyu yenileme garantisine hak kazanabileceğini vurguladı. Köylüoğlu, Ergobebek ürünü hakkında da "Türkiye'de içerik olarak tek olan 'Ergo Bebek' uygulamasında sigortalıların bebekleri doğumdan itibaren otomatik olarak poliçeye dâhil ediyoruz ve risk değerlendirmesi yapılmadan ömür boyu yenileme garantisiyle sigortalıyoruz. Doğumsal ve genetik hastalıklar da sigorta sözleşmesi kapsamında bulunuyor. Bebeğin kuvöz, ameliyat veya yoğun bakımla ilgili masraflarını da annenin değil, bebeğin kendine ait planından karşılıyoruz" dedi.

Çocuklara yüzde 25 indirim

Ergocan Sağlık Sigortasının, yine sigortalıların tek poliçede aynı planda kalmak koşulu ile farklı teminatlar seçmesine olanak tanıdığını ifade eden Köylüoğlu "Bu kapsamda anne ya da baba sadece yatarak tedavi teminatını alabilirken, çocukların yatarak tedavi teminatına ayakta tedavi seçeneği de eklenebiliyor" diye konuştu. Köylüoğlu, ERGOCAN'ın yıl sonuna kadar devam edecek tanıtım kampanyası kapsamında anne ve babasıyla birlikte sigortalanan çocukların primlerinin yüzde 25'inin, sadece bir ebeveyn olması durumunda çocukların primlerinin yüzde 10'unun ERGO güvencesiyle karşılanacağını söyledi.

"45 yaşın altında orta ve üst gelir grubu hedef"

Toplantıda soruları da yanıtlayan Köylüoğlu, mevcut durumda portföy dağılımında sağlık sigortalarının payının yüzde 14-15 düzeyinde olduğunu ve bu oranın yeni ürünlerle yükseleceğini belirtti. Mevcut portföyün ağırlıkla bireysel sigortalılar olduğunu söyleyen Köylüoğlu "Sağlıkta portföyün yüzde 80'i bireysel müşterilerden oluşuyor. Bu böyle de gidecek. Burada hedef kitlemiz 45 yaşın altında olan orta ve üst gelir grubu olacak" dedi. Köylüoğlu pazar olarak da İstanbul dışında yaşayan Anadolu'daki bireyleri hedeflediklerini söyledi. 

Bu konularda ilginizi çekebilir