Ergün'ün açıklamalarına CHP'den yanıt

Okay, AKP'li Ergün'ün açıklamalarının, "kamuoyunu baskılamaya yönelik tipik bir dezenformasyon yönetimi olduğunu, iktidarın Ergenekon'daki üstlendiği rolü belgelediğini" savundu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA - CHP Grup Başkanvekili Hakkı Suha Okay, AK Parti Grup Başkanvekili Nihat Ergün'ün CHP'ye yönelik açıklamalarına, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında yanıt verdi.

Ergenekon soruşturmasının, normal şartlarda gerçekleşen bir yargı faaliyeti değil, Cumhuriyet rejiminin sınırlarının, iktidarca bilinçli olarak zorlandığı bir süreç olduğunu savunan Okay, son gözaltıların, bunu gösterdiğini söyledi.

Okay, AK Parti Grup Başkanvekili ve Başbakan Yardımcısının yaptığı açıklamaların, "Kamuoyunu baskılamaya yönelik tipik bir dezenformasyon yönetimi olduğunu, iktidarın Ergenekon'daki üstlendiği rolü belgelediğini" savundu.

"Geldiğimiz noktada Türkiye demokrasisi, bir tek parti iktidarının, demokratik rejim ve faşist rejim arasındaki gelgitleriyle çalkalanmaktadır" diyen Okay, şunları kaydetti:

"AKP yetkililerinin dün yaptığı, CHP ve CHP Genel Başkanı Sayın Deniz Baykal'ı hedef alan açıklamalar; anamuhalefet partisinin, demokrasiyi koruma noktasında direnen çizgisine bile tahammül edilemeyen bir anlayışın suçüstü halidir. Anamuhalefet partisini bile baskı altına alabileceğine inanan bu demokrasi yoksunu anlayış, çağdışıdır.

Dün burada, seviyesi, düzeyi olmayan, gayri ciddi, bir mantık silsilesine oturmayan, hukuk dışı, şantaj, tehdit ve sonu nereye varacağı anlaşılmayan kimi olur olmaz laflar söylendi. Parlamento çatısı altına yakışmayan bu üslup, belki kendilerine yakışıyor, ama içerikteki saçmalık dikkat çekicidir. Esasen bu üslup, kimi TBMM Genel Kurulu toplantılarında, Başbakan tarafından yanına çağrılarak ellerine tutuşturulan yazılarla, 'ortamı gerin, ilgisiz gereksiz şu konularla bir tartışma ortamı yaratın, huzursuzluğa sebebiyet verin' dediği uygulamaların benzeridir."

Gölbaşı'ndaki arama

Okay, Ergenekon soruşturması kapsamında Eski Özel Harekat Dairesi Başkanvekili İbrahim Şahin'in evindeki krokiler doğrultusunda, Gölbaşı'nda bir arsada yapılan aramada, bomba ve silahların bulunmasına ilişkin değerlendirmesinin sorulması üzerine, bunun çok normal olduğunu söyledi.

İbrahim Şahin'in, çetelerle iç içe olduğu ve yargılamalarda mahkumiyet aldığının, kamuoyunca bilindiğini ifade eden Okay, "Anormal olan; bunlar bilindiği halde, Şahin, her nedense Eski Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı, ordu komutanları, MGK eski Genel Sekreteri, orgeneraller, YÖK eski Başkanıyla, onuncu dalgada gözaltına alınıyor. Onu, dokuz çeyrek dalgasında, bunları on dalgasında alın. Verilmek istenen imaj; İbrahim Şahin bombası, 10. dalgada gözaltına alınan herkesin ortak suç aleti" diye konuştu.

Bu soruşturmanın, "doğrudan iktidarın, güdümünde ve yönlendirmesiyle devam ettiğini" iddia eden Okay, mafya, terör ilişkisi içindeki kişilerle iktidara muhalefet eden, saygın isimlerin bir araya getirilerek, hesaplaşma sürecinin yaşandığını savundu. Okay, "Bu sürecin devam etmesini arzu etmeleri, bildiklerinin, yaptıklarının itirafıdır" dedi.

Ergün: Baykal panik havası içinde