Ericom halka arz ediliyor

Halka arz ile şirketin 4 milyon lira olan sermayesi 5.5 milyon liraya çıkartılacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Ericom Telekomünikasyon ve Enerji Teknolojileri A.Ş, 3-6 Haziran 2011 tarihleri arasında halka arz edilecek. Halka arz ile şirketin 4 milyon lira olan sermayesi 5,5 milyon liraya çıkartılacak.

Ericom'dan yapılan açıklamada, Eti Yatırım A.Ş. aracılığıyla halka açılacak olan Ericom Telekomünikasyon ve Enerji Teknolojileri A.Ş'nin, 4 milyon lira olan ödenmiş sermayesini 1,5 milyon lira nominal bedelle artırarak, bu artacak kısmı mevcut ortakların rüçhan haklarını kısıtlamak sureti ile halka arz edeceği bildirildi.

Açıklamada, halka arz sırasında mevcut iki büyük ortağın da 375'şer bin lira nominal değerli hisse satışı yapacağı, toplam halka arz edilecek nominal rakamın 2 milyon 250 bin lira olup, şirketin halka açıklık oranının yüzde 40,9 olacağı belirtildi.

"KOBİ ölçeğindeki firmalara örnek olacağız"

Ericom Telekomünikasyon ve Enerji Teknolojileri A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aydın, konuya ilişkin değerlendirmesinde, şunları kaydetti:

"Türkiye'de KOBİ finansmanında bazı kısıtlamalar var. Bankacılık kredi sisteminin KOBİ'lere kredi verebilirlik düzeyi çok düşük. Şirketimizin halka arzı ile birlikte projeler için gerekli olan kaynağa ulaşacağız. Ayrıca KOBİ ölçeğindeki firmalara örnek olacağız. Geldiğimiz noktada planladığımız ürün geliştirme projelerini ve yürüttüğü ticaret faaliyetlerini finanse etmek için sermaye kaynağına ihtiyaç duyuyoruz. 10 yıl içinde tüm kazançlarımızı hiç kar payı dağıtmaksızın şirket içinde tutsak da büyümeyi ivmelendirecek bir öz kaynağa ulaşmak için sermaye artışına ihtiyaç duymaktayız.

Verusa Girişim Sermayesi, Ericom'a 2011 yılı başında sermayemizi ciddi bir oranda artırarak ortak olmuştur. Sermayenin daha da güçlendirilmesi için İMKB'de halka arza giderek 2012 ve sonrasında önemli getirileri olacak ürün geliştirme ve AR-GE çalışmalarımıza kaynak aktarmak istiyoruz. Halka arz ile şirketin 4 milyon lira olan sermayesi 5,5 milyon liraya çıkartılacak."

Bu konularda ilginizi çekebilir