Ericsson 50 milyar cihazı birbirine bağlayacak

'Ericsson Cihaz Bağlantı Platformu' ile 2020 yılında 50 milyar cihazın birbirine bağlanmasının yolu açılıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BARCELONA - Ericsson, 2020 yılında 50 milyar cihazın birbirine bağlanmasına önayak olacak "Ericsson Cihaz Bağlantı Platformu"nu duyurdu.

Ericsson, GSMA Mobil Dünya Kongresi'nde bulut teknolojilerini, LTE ve HSPA'de ulaşılan yüksek hızları ve tüm multimedya cihazlarını birbirine bağlı hale getirme perspektifine ilişkin ürün ve hizmetlerini tanıttı.

GSMA Mobil Dünya Kongresi kapsamında Ericsson standında verilen bilgiye göre, şirketin kongre kapsamında duyurusu yapılan "Ericsson Cihaz Bağlantı Platformu" ile 2020 yılında 50 milyar cihazın birbirine bağlanmasının yolu açılıyor.

Cihazdan cihaza (M2M) bağlantı hizmetleri ile telekom operatörleri akıllı telefon ve dizüstü bilgisayarların dışındaki cihazlar arasında da bağlantı kurma imkanına sahip olurken, ulaştırma, enerji gibi sektörler bu teknolojilerden önemli ölçüde yararlanabilecek.

Öte yandan, Akamai Technologies ile stratejik bir ortaklık oluşturan Ericsson, bu ortaklıkla mobil veri akışı, cihazlar ve bulut bilişime dayalı uygulamalardaki hızlı artışa yönelik çözümler geliştirmeyi hedefliyor.

Sektöre mobil bulut hızlandırma çözümlerini getirerek son kullanıcıların mobil e-ticaret, kurumsal uygulamalar ve internet içeriğine yönelik işlemlerindeki deneyimlerini iyileştirmeyi amaçlayan işbirliği kapsamında şirketler mobil cihazlara ulaşan içerik ve uygulamaların hızlı büyüyen pazarına bir çözüm oluşturacak.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir