Erişimin engellenmesi mahkemenin aldığı bir karar

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Elvan, "Twitter'a tedbir amaçlı erişimin engellenmesi mahkemelerce alınmış bir karardır, siyasi bir karar değildir" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

KARAMAN - Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Twitter'a tedbir amaçlı erişim engeline ilişkin "Erişimin engellenmesi mahkemelerce alınmış bir karardır, siyasi bir karar değildir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti, vatandaşlarının haklarını ve hukunu korumak zorundadır. Türkiye, interneti yasaklayan bir ülke değildir. Hakaret ve hukuksuzluğa karşı hep birlikte durulmalıdır. Twitter, Youtube ya da benzeri tüm sosyal medya siteleri Türkiye'de hukuka uymak zorundadır" dedi.

Elvan, "Hukuka ve kanunlarımıza uyduğu sürece, herkes istediği gibi yayın yapma özgürlüğüne sahiptir. Yurt dışı merkezli söz konusu internet sitesi Türk mahkemlerinin kararlarına uyarak hukuka aykırı içerikleri çıkardığı takdirde tedbir amaçlı uygulanan erişimin engellenmesine son verileceği, Telekominikasyon İletişim Başkanlığı tarafından ifade edilmiştir" diye konuştu.