Erkanlı madene 25 milyon dolar yatıracak

Erkanlı Şirketler Grubu, maden sektöründe önümüzdeki 3 yıl içinde 25 milyon dolarlık bir yatırım öngördüklerini belirtti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Erkanlı Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Rıza Hüseyin Erkanlı, "Marmara dışında Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde de 4 saha aldık. Önümüzdeki 3 yıl içinde 25 milyon dolarlık yatırım öngörmekteyiz" dedi.

Rıza Hüseyin Erkanlı Şirketler Grubunun, 2011 yılını geçen yılki 80 milyon dolarlık cirosunu yüzde 20'lik artışla kapatmayı hedeflediğini belirten Erkanlı, ülkenin büyüme hızının ortalama 3 katında büyüyebilmeyi amaçladıklarını kaydetti.

Erkanlı Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Rıza Hüseyin Erkanlı, kurşun, çinko ve metalik madenler konusunda yatırım yaptıklarını belirterek, madencilik sektöründe sağlam adımlarla ilerleyeceklerini söyledi.

Marmara Bölgesi'nin dışında Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde de 4 saha aldıklarını ifade eden Erkanlı, şu bilgileri verdi:

"Ürettiğimiz cevheri yurt dışına ihraç etmekteyiz. Amacımız cevherleri tamamen entegre işleyecek tesisleri kurmaktır. Bugüne kadar büyük çoğunluğu ruhsat alım satım ticareti olan madencilik, yeni yasa ile ciddi yatırımcılar çekecek ve ülke zenginlikleri toprak altından çıkacaktır. Önümüzdeki 3 yıl içinde 25 milyon dolarlık bir yatırım öngörmekteyiz."

Çevre ve atık sektörüne 10 milyon dolar yatırım

Hüseyin Erkanlı, önümüzdeki 3 yıl içinde çevre ve atık sektörüne de 10 milyon dolar yatırım öngördüklerini belirterek, inşaat alanında da ciddi yatırımlar planladıklarını, iyi lokasyonlarda arsa tedarik etmeleri durumunda yatırım kapasitesinin artacağını bildirdi.

Ucuz daire yapmayı planlamıyor

Hüseyin Erkanlı, inşaat ve yatırım alanında 2008 yılına kadar hızlı bir gelişmeleri olduğunu ve bu yıldan sonra biraz yavaşladıklarını ifade ederek, şöyle konuştu:

"2011'de ciddi projelerle geliyoruz. Öncelikli olarak İstanbul ve Ankara'da konut rezidans projelerine başlıyoruz. Şu anda arsa tedariki noktasındayız. Ankara'da İncek Ted Koleji yanında 100 daire 45 villalık inşaatımız bu yıl başlayacak. İstanbul'da da özellikle Sarıyer ve civarında butik projeler yapmak için arsa tedarik çalışmamız devam etmektedir. İnşaat alanında ucuz ve binlerce dairelik projelerde önümüzdeki kısa vadede olmayı planlamıyoruz. Orta üstü ve lüks projelerde özel seçilmiş müşteriye butik projelerle var olacağız. Lüksü ve estetiği ulaşılabilir rakamlarda sunacağız" diye konuştu.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir