Eroğlu ameliyat olacak

KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, kalp ameliyatı için yarın özel uçakla Ankara'ya gidecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

LEFKOŞA - KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu'nun, kalp ameliyatı için yarın özel uçakla Ankara'ya gideceği açıklandı.

KKTC Cumhurbaşkanlığı;ndan yapılan açıklamaya göre, Eroğlu;na dün saat 17:30;da Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) Hastanesi;nde Prof. Dr. Ali Otto ve ekibi tarafından yapılan kalp anjiyosu sonrası, tedbir amaçlı kalp ameliyatı önerildi.

Özel doktoru Prof. Dr. Derviş Oral;ın da adaya gelerek Eroğlu;nun sağlığı ile ilgili tetkiklerde bulunduğu ve ayni sonuca vardığı belirtilen açıklamada, Eroğlu;nun ameliyat için yarın özel uçakla Ankara;ya gitmesinin planlandığı kaydedildi.

Bu arada, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Kıbrıs Rum yönetimi lideri Dimitris Hristofyas ve Birleşmiş Milletler Genel Sekrteri;nin Kıbrıs Özel Danışmanı Alexander Downer, telefonla arayarak, Cumhurbaşkanı Eroğlu;na geçmiş olsun dileklerinde bulundular.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ise bir mesaj göndererek Cumhurbaşkanı Eroğlu;na geçmiş olsun dileğinde bulundu. KKTC;nin 1. Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş ise Eroğlu;nu evinde ziyaret ederek geçmiş olsun dileğini iletti.

KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkanı Hasan Bozer, Başbakan İrsen Küçük, bakanlar, Türkiye;nin Lefkoşa Büyükelçisi Kaya Türkmen ve birçok milletvekili de Cumhurbaşkanı Eroğlu;nu telefonla arayarak geçmiş olsun dileğinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Eroğlu da YDÜ Kurucu Rektörü Dr. Suat Günsel ve YDÜ Hastanesi yetkilileri başta olmak üzere sağlığı ile yakından ilgilenen ve bu sürece katkı sağlayan herkese teşekkür etti.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir