Eroğlu, lüks ihtisas AVM'lerle büyüyecek

Eroğlu Yapı tarafından yapılan Skyland İstanbul projesinin konsept AVM'si HOM Design Center kapılarını açtı. Türkiye ve dünyanın önde gelen tasarım ve dekorasyon markalarını tek çatı altında toplayan AVM'de 103 mağaza yer alıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

LEYLA İLHAN

Colin’s ve Loft markalarıyla tanınan Eroğlu Holding'in iştiraki Eroğlu Yapı tarafından hayata geçirilen HOM Design Center kapılarını açtı. Ayazağa'da Skyland İstanbul projesinin yanında yapılan 103 mağazalı AVM'de Türkiye'nin ve dünyanın önde gelen tasarım ve dekorasyon markaları tek çatı altında toplanıyor.

Lüks konseptte hazırlanan AVM'de kiralamaların yüzde 90'ı tamamlandı. Eroğlu,İstanbul'dan sonra Ankara ve İzmir'de benzer AVM açmayı planlıyor. Şirket aynı konsepti yurtdışına da taşıyacak.

AVM’yle ilgili bilgi veren Eroğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Eroğlu, “Tekstilden edindiğimiz bilgi, deneyim ve estetik anlayışımızı konut, karma ve ticari projelerimize yansıtarak, 2023 Türkiye’sinin inşasını gerçekleştiriyoruz. Yeni açtığımız HOM Design Center’ın alışılagelmiş AVM’lerden konsept AVM dönemine geçişin bir simgesi olarak kısa sürede perakende sektöründe fark yaratacağına ve tüketicilerden büyük ilgi göreceğine eminiz. Bir diğer farkımız nitelikli trafik, yüksek ciro getirisi olacak” dedi. Eroğlu, önümüzdeki hafta başlayacak reklam kampanyası ile AVM'yi destekleyeceklerini belirterek,. "HOM Design Center’ın yerli tasarım ve dekorasyon markaları için bir ihracat üssü olmasını da hedefliyoruz” diye konuştu.

5 milyon ziyaretçi bekliyor

Yüzde 91’inin kiralandığı AVM’de mağazalarının yüzde 55'inin açıldığını aktaran Nurettin Eroğlu, yıl sonuna kadar ise tüm mağazaların açılacağını kaydetti. İhtisas AVM'lerinin müşteriyi cadde cadde gezdirmek yerine evin tüm ihtiyaçlarını tek çatı altında karşıladığını belirten Eroğlu, yılda 5 milyon ziyaretçi beklediklerini söyledi. HOM Design Center markasını İstanbul'dan sonra İzmir ve Ankara’da açmayı planladıklarını anlatan Eroğlu, “Ayrıca Suudi Arabistan, Mısır ve ilişkiler düzelirse İran’da böyle bir AVM açmayı planlıyoruz” dedi.