Ertem, yeni kabineyi yorumladı

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Ertem, "Ekonomi yönetiminde bir değişiklik yok. Cumhurbaşkanımızın ekonomiye bakışını piyasalar zaten biliyor" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Cemil Ertem, yeni kabineye ilişkin açıklamalarda bulundu.

NTV canlı yayınında konuşan Ertem, "Özü itibariyle ekonomi yönetiminde bir değişiklik yok, cumhurbaşkanımızın ekonomiye bakışını piyasalar zaten biliyor, bu çerçevede yola devam edilecek" dedi.

"Mayıs ayında işsizlik düşüş olabileceğini öngörüyorum" diyen Ertem, "İşsizlikte son çeyrekte tek haneyi yakalayacağız diye düşünüyorum. KGF politikası ile gelen genişleme direkt olarak istihdama gidiyor" şeklinde konuştu.

Ertem, "Bütçe açığının artmasını faizleri artıracağı görüşüne katılmıyorum. Şu anda bütçe performansının yerinde olduğunu düşünüyorum, kontrol dışı bir şey yok. Bütçe açığının GSYH'ye oranına baktığımızda Türkiye en iyi ülkelerden biri" ifadelerini kullandı.

Cemil Ertem, "Kamu açığının GSYH oranına baktığımızda Avrupa'nın çok ilerisindeyiz, burada bir endişeye gerek olduğunu düşünmüyorum" dedi.

Faiz KOBİ'ler için en büyük sorun" diye konuşan Ertem, KOBİ'ler için fonlama maliyetinin düşürülmesi gerektiğini belirtti.

Ertem sözlerini şöyle sürdürdü: "Draghi'den sonra ECB'nin başına bir Alman geldiği zaman Avrupa'nın ortasında bir ekonomi savaşı çıkacağını çok rahatlıkla söyleyebilirim."