Eruygur için rapor istendi

İkinci ''Ergenekon'' davasında mahkeme heyeti Orgeneral Eruygur için sağlık raporu istedi. Balbay, Özkan ve Haberal için ise tutukluluklarının devamı yönünde karar çıktı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - İkinci ''Ergenekon'' davasına bakan mahkeme heyeti, tutuksuz yargılanan emekli Orgeneral Şener Eruygur'un Adli Tıp Kurumu  nöroloji ve psikiyatri bölümlerinde muayenesinin yapılarak, geçirdiği kafa travmasının beyin fonksiyonlarında bozukluk ve kalıcı etkiye neden olup olmadığının  tespitini istedi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada taleplere ilişkin alınan ara kararlar, Mahkeme Heyeti Başkanı Hasan Hüseyin Özese tarafından açıklandı. Buna göre mahkeme heyeti, emekli Orgeneral Şener Eruygur'un avukatı Filiz Esen'in talebi üzerine Adli Tıp Kurumu'na müzekkere yazılmasına karar verdi. Mahkeme, Adli Tıp Kurumu'nun bu sanık hakkında düzenleyeceği rapora ek olarak, Eruygur'un nöroloji ve psikiyatri bölümlerinde muayenesinin yapılıp, geçirdiği  kafa travmasının beyin fonksiyonlarında bozukluk ve kalıcı etkiye neden olup olmadığının tespit edilmesine hükmetti. Savunması alınan tutuksuz sanıkların duruşmalardan vareste tutulmasına karar veren mahkeme heyeti, savunması alınmayan sanıkların ise ifade vermeleri için  duruşmalarda hazır edilmesi konusunda gerekli işlemlerin yapılmasını karara bağladı.

Mahkeme heyeti, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne yazı yazılarak, ''Odatv davası'' kapsamında tutuklu yargılanan bu davanın  tutuksuz sanığı Yalçın Küçük'ün MED TV ile ROJ TV'de yaptığı ve katıldığı tüm programların görüntüleri ve bunların çözümlerinin istenmesini kararlaştırdı. Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesinde (özel yetkili mahkeme) görülen ve kamuoyunda ''JİTEM davası'' olarak bilinen dosyadaki tanık Emrah Özdemir'in  duruşmadaki ve varsa önceki aşamalardaki ifadesinin gönderilmesini isteyen mahkeme heyeti, tutuksuz yargılanan emekli Albay Arif Doğan ve arkadaşları hakkında  İdil Başsavcılığı tarafından 1989'da ''yetkisizlik'' kararıyla Diyarbakır Devlet Güvenlik Mahkemesi Başsavcılığına gönderilen soruşturma evrakının da yeniden  araştırılması için ilgili mercilere yazı yazılmasına hükmetti.

Tutuklu sanıklardan Mehmet Dalagan hakkında tahliye kararı veren mahkeme heyeti, CHP milletvekilleri Mustafa Balbay ve Mehmet Haberal ile gazeteci-yazar  Tuncay Özkan'ın da aralarında bulunduğu 17 sanığın tutukluluk halinin ise devamını kararlaştırdı. Duruşma, 2 Nisan'a ertelendi.

(AA)

Bu konularda ilginizi çekebilir