Erzurum'da yolsuzluk operasyonu

Eş zamanlı yapılan operasyonlarda, kömür ihalelerine fesat karıştırarak kamu kurumlarını dolandırdıkları ileri sürülen 14 kişi gözaltına alındı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ERZURUM - Erzurum, Van, Ardahan ve Artvin illerinde yapılan eş zamanlı operasyonlarda, kömür ihalelerine fesat karıştırarak kamu kurumlarını dolandırdıkları ileri sürülen 14 kişi gözaltına alındı.

Erzurum İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube ekiplerince yapılan uzun süreli takip sonucu, suç işlemek amacıyla çete kurdukları ve çete kapsamında "edimin ifasına fesat karıştırarak resmi evrakta sahtecilik yaptıkları" iddia edilen kişiler belirlendi.

Van, Ardahan ve Artvin İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin de destek verdiği operasyonlarda, sabah saatlerinde bu kişilerin Erzurum, Van, Artvin ve Ardahan'daki ev ve iş yerlerine eş zamanlı baskın düzenlendi.

Operasyon kapsamında "nitelikli dolandırıcılık" suçundan S.Y, F.Ç, B.Y, S.Y, F.K, Ç.A, T.K, S.Ç, A.D, G.K, U.Y, E.K, S.D ve S.Y gözaltına alınarak, Erzurum KOM Şube'ye götürüldü.

Zanlıların, Ergenekon Soruşturması kapsamında gözaltına alınıp daha sonra serbest bırakılan S.Y'nin liderliğindeki 2 firmanın Erzurum ve çevre illerde bulunan kamu kurum ve kuruluşların 2009 ve 2010 yıllarındaki kömür alım ihalelerini kazandıkları, ihale şartnamesinde belirtilen kaliteli kömürleri kurum ve kuruluşlara vermeyip kömürlerin kalitesini düşürüp kül ile karıştırdıkları ve elde edilen kalitesiz kömürlerin jandarma birlikleri, milli eğitim müdürlükleri ve devlet hastanelerine teslim ettikleri belirlendi.

Söz konusu çetenin devlete verdiği zararın yaklaşık 5 milyon lira olduğu ifade edildi.

Bu arada gözaltına alınan 14 zanlının sorgularının ardından adliyeye sevk edileceği, yolsuzluk operasyonuyla ilgili geniş çaplı soruşturmanın devam ettiği öğrenildi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir