Esad konuştu, muhalifler sokaklara döküldü

Suriye'de Esad'ın konuşmasının ardından muhalifler sokağa indi, çıkan olaylarda 19 kişi hayatını kaybetti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
ANKARA - Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad'ın bugünkü konuşmasının ardından muhaliflerin sokağa döküldüğü, güvenlik güçlerinin açtığı ateşte 19 kişinin öldüğü bildirildi.
Suriye Genel Devrim Konseyi, Devlet Başkanı Esad'ın Şam Üniversitesi'ndeki konuşmasının ardından halkın sokaklara inip yönetim karşıtı gösteriler yaptığını ve güvenlik güçlerinin bu gösterilere müdahale etmesi sonucunda İdlib'de 1, Humus'ta biri çocuk 7 kişi, Haseke'de 2, Şam'ın banliyölerinde 1, Hama'da 1, Deyr Ez Zor kentinde 7 olmak üzere toplam 19 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu.
Beşşar Esad'ın konuşmasının içeriğinin, daha önce yaptığı konuşmalardan farklı olmadığını aktaran yerel aktivistler, Esad'ın silahlı grupların kamu ve özel sektör mallarına zarar verdiğini söylemesinin gerçekleri yansıtmadığını, Hama, Humus, İdlib gibi kentlerde ordu ve güvenlik güçlerinin insanların evlerini yıktığını kaydetti.
Basına serbestçe dolaşma hakkının verildiğinin de gerçek olmadığını belirten aktivistler, hala kendi imkanlarıyla basına haber ve görüntü ulaştırdıklarını ifade etti.
Bu konularda ilginizi çekebilir