Eski CHP'li, Ak Parti'den aday oluyor

CHP eski Genel Başkan Yardımcısı Mesut Değer bugün AK Parti'den Diyarbakır Milletvekilliği için aday adaylığı başvurusu yapacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

CHP eski Genel Başkan Yardımcısı ve Diyarbakır Milletvekili Mesut Değer, AK Parti'den Diyarbakır Milletvekilliği için aday adayı başvurusu yapacağını söyledi.

Değer, 11 yıl boyunca siyaset yaptığı CHP'den Ak Partiye geçişini kendi tabanı ve Diyarbakır ile Bingöl bölgesindeki Zazalar'ın talebi doğrultusunda kabul ettiğini söyledi.

CHP'de, Diyarbakır Milletvekilliği, Genel Sekreter ve Genel Başkan Yardımcılığı yaptıktan sonra Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile anlaşamayınca 11 yıl siyaset yaptığı partiden ayrılan Mesut Değer, bugün Ak Parti'den Milletvekilliği aday adaylığı başvurusu yapacağını söyledi. Değer, CHP'den, 'Dersim özürü', 'Çözüm sürecine' destek vermesi ve CHP'nin 'Paralel yapı' ile kurduğu ittifaklara karşı çıkması nedeniyle uzaklaştırıldığını öne sürerek şöyle dedi:

"Uzun süredir Diyarbakır ve Bingöl bölgesindeki Zazaların ileri gelenleri ve muhtarlar ile görüşmeler yaptım. Bunlar taban olarak yüzde 65 HDP'yi desteklemelerine rağmen bana Ak Parti'den aday olmamı ve muhakkak hizmet için mecliste olmam gerektiğini söylediler. Ben de bunun üzerine 'Çözüm süreci', yeni Anayasa ve Başkanlık sisteminin tartışıldığı yeni dönemde mecliste olmam gerektiğine kanaat getirerek karar verdim ve bugün başvurumu yapacağım."

PKK'da bulunan kardeşinin öldüğü 21 yıl sonra açıklanmıştı

Diyarbakır'da, AK Parti'den Milletvekilliği adaylığı için başvuru yapacak olan eski CHP'li Mesut Değer'in PKK içerisinde faaliyet gösteren kardeşi Metin Değer'in 1993 yılı Ekim ayında Diyarbakır kırsalında çıkan bir çatışmada öldürüldüğü PKK tarafından 21 yıl sonra geçen yıl açıklanmıştı. KCK Yürütme Konseyi Eş Başkanlığı, Değer ailesine mektup da gönderip başsalığında bulunurken, eski Milletvekili Değer, 21 yıldır haber alamadıkları kardeşi için merkez Sur İlçesi Saraykapı'da taziye çadırı kurup taziyeleri kabul etmişti.

Bu konularda ilginizi çekebilir