Esnafa da işsizlik sigortası ödenmeli

TESK Genel Başkanı Palandöken, esnaf ve tüccarın primini kendisinin ödediğini belirterek, esnafa da işsizlik fonu oluşturulması gerektiğini açıkladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, esnaf ve sanatkarlar için de işsizlik fonu oluşturulması gerektiğini belirtti.

Palandöken, yazılı açıklamasında, memurun primini devlet, işçinin primini ise patronunun ödediğini, ancak esnaf ve tüccarın primini kendisinin ödediğini kaydetti. İşler bozulduğunda işçiye işsizlik fonundan belli dönemler için de olsa bir işsizlik sigortası ödendiğini, sosyal güvenlik primini kendisi ödeyen esnafa ise böyle bir hak tanınmadığını ifade eden Palandöken, şunları kaydetti:

"Kısa süre önce Karadeniz'de yaşanan yağmur ve sel felaketi sebebiyle bir çok esnaf ve sanatkarın iş yeri su ve çamur altında kaldı. Van'da yaşanan depremin ardından ise işyerleri yıkılan esnaf, memleketini terk etmek zorunda kaldı. En son Ankara Çıkrıkçılar Çarşısında çıkan yangında 10 esnaf dükkanını ve malını kaybetti. Her zaman ev ve iş yerlerinin sigorta yapılmasını vurguluyoruz. Ancak, tam olarak sigorta alışkanlığı kazanılmış diyemeyiz. Ülke olarak yaşadığımız coğrafya sürekli olarak afetlerin yaşanacağı bir bölgedir. Onun için esnaf ve sanatkarlar için de işsizlik sigortası fonu oluşturmalı."

(AA)

 

Bu konularda ilginizi çekebilir