Et ihraç eden ülke durumuna gelebilirdik

Şeker Piliç YKB Yardımcısı Bor, "Türkiye, ithalata verdiği bu paraları yetiştiriciye destekleme olarak verseydi, kırmızı et ithal eden değil, ihraç eden ülke durumuna gelirdik" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BANDIRMA -  Balıkesir'in Bandırma ilçesinde kurulu bulunan Şeker Piliç A.Ş'nin Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Osman Bor, "Türkiye, ithalata verdiği bu paraları yetiştiriciye destekleme olarak verseydi, kırmızı et ithal eden değil, ihraç eden ülke durumuna gelirdik" dedi.

Bor, gazetecilere yaptığı açıklamada, şirketlerinin 2010 yılının ilk üç aylık karının 2,2 milyon lira, ihracatının ise mayıs ayı sonuna göre, 4 milyon 184 bin 382 dolar olduğunu söyledi.

Rusya'ya ihracat kapılarının açılmak üzere olduğunu, bu ülkeye 160 bin tonluk ihracat yapmayı planladıklarını belirten Bor, şöyle konuştu:

"Yeni kesimhanemizin yapım çalışmaları yılın ikinci yarısında tamamlanacak. Bu tesisimiz saatte 12 bin 500 adet kesim yapacak. Eski kesimhanemizde ayrıca saatte 8 bin adetlik kesim sürüyor. Tesisin devreye girmesiyle birlikte saatteki kesim sayımız 20 bin 500'e ulaşacak. Ayrıca yeni damızlık çiftlik yapım çalışmalarımız ve ileri işlem tesisimize yeni yatırımlarımız da sürüyor. Yeni yatırımlarımız için 30 milyon dolar harcıyoruz."

Osman Bor, yıllardır bir tarım ve hayvancılık politikasının bulunmadığını öne sürerek, bunun sonucunda buğday ve süt tozu ithalinden sonra şimdi de büyükbaş hayvan ithaline başlandığını ifade etti.

Yerli üretimin yavaş yavaş yok olduğunu savunan Bor, "Kırmızı ette yaşadığımız sıkıntı, uzun süredir sütte yaşanan sorunları çözemememizin sonucudur. Türkiye, ithalata verdiği bu paraları yetiştiriciye destekleme olarak verseydi, kırmızı et ithal eden değil, ihraç eden ülke durumuna gelirdik" dedi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir