Et ithalatı salı günü start alıyor

Et ve Balık Kurumu, internetten et ithalatı için ihaleye çıkacağını duyurdu. Son başvuru 4 Mayıs. Alımlar 4 AB ülkesinden yapılacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Ali Ekber YILDIRIM

İZMİR - Hükümetin et ve canlı hayvan ithalatı için yetki verdiği Et ve Balık Kurumu, yapacağı ihale ile Avrupa Birliği üyesi Estonya, Letonya, Litvanya ve Macaristan’dan yaklaşık 7-8 bin baş kasaplık canlı sığır ithal edecek.

İhalenin şartnamesi hazırlandı ve dün Et ve Balık Kurumu’nun internet sitesinde yayınlandı. Buna göre ihale için son başvuru tarihi 4 Mayıs saat 10.00 olarak belirlendi. Bu ithalatla hem et fiyatı aşağı çekilecek, hem de verilen taahhüt çerçevesinde AB’den ithalat yapılacak.

AB’den ithalat yapılarak Türkiye müzakerelerde yeni bir başlık açmak için taahhüdünü de yerine getirmiş olacak. Sığırların ırkı Angus, Hereford, Montofon, Holstein Simental ve melezleri olarak belirlendi. Sektör yetkilileri, deli dana hastalığının bulunmadığı ülkelerden ithalat yapılacağına dikkat çekti. Ancak sektörden bir de uyarı geldi:

"İhale süresi çok kısa. Şartnameyi alıp başvurmak için iki gün var. Bu kadar kısa sürede yapılıyorsa, ihalenin kime verileceği zaten bellidir."

Haberin ayrıntıları bugünkü DÜNYA Gazetesi'nde

 

Bu konularda ilginizi çekebilir