Ethem Sarısülük olayında yeni gelişme

Sarısülük ailesinin avukatları, şüpheli polis memurunun tutuklanması istemiyle başvuruda bulundu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME


ANKARA - Ethem Sarısülük'ün ölümüne neden olan polis memurunun tutuklama talebiyle sevk edildiği mahkemece serbest bırakılmasına itirazda bulunuldu.

Sarısülük ailesinin avukatları Kazım Bayraktar ve Eylem Hakverdi, itiraz dilekçelerini soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Veli Dalgalı'ya verdi. 

İtiraz dilekçesinde, "Polisin işlediği kasten adam öldürme olayında, şüpheli mahkemeye sevkedilirken, gerçeklikten uzak 'meşru müdafaa sınırının aşılması suretiyle adam öldürme' tespitinin yapılması, mahkemenin de bu gerekçeye dayanarak şüpheliyi serbest bırakması en hafif deyimiyle toplumda adalet duygusunun incinmesine, cinayetin cezasız bırakılmaya çalışıldığı algısının oluşmasına sebep olmuştur" ifadesi kullanıldı ve şüpheli A.Ş'nin tutuklanması talep edildi.

Dilekçede, Ethem Sarısülük'ün bir arkadaşı ile yengesine yönelik kimliği belirsiz kişilerce telefon açıldığı ifade edilerek, mağdurların korkutulmaya çalışıldığı öne sürüldü.

İtiraz, şüpheli polis A.Ş'yi sorguladıktan sonra serbest bırakan Ankara 13. Sulh Ceza Mahkemesi Hakimi Mustafa Aydın'a gönderilecek. Aydın'ın kararının değişmemesi halinde itirazı bir üst mahkeme olan nöbetçi asliye ceza mahkemesi karara bağlayacak.

Bu arada, Savcı Dalgalı bugün de Sarısülük'ün öldüğü gün olay yerinde bulunan iki polis memurunun tanık olarak ifadesini aldı.