Etiyopya uçağının ikinci kara kutusu da bulundu

Araştırma ekipleri, deniz dibinde bulunan uçak enkazından bugün 8 kişinin cesedini çıkardı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BEYRUT - Lübnan'da 25 Ocak'ta düşen Etiyopya uçağının ikinci kara kutusunun da yeri tespit edildi ve kara kutuyu çıkarma çalışmaları başladı. 

Araştırma ekipleri, deniz dibinde bulunan uçak enkazından bugün 8 kişinin cesedini çıkardı. 

Lübnan ordusu yetkilileri, Beyrut'ta hava şartlarının iyileşmesi üzerine, bu sabahtan itibaren çalışmalarını yoğun olarak sürdürmeye başladı. Lübnanlı askeri dalgıçların uçağın kara kutularının yerini belirlemesinden sonra ilk kutunun ardından, ikinci kara kutu da öğleden sonra denizden çıkardı.  

Lübnan Başbakanı Saad Hariri, kara kutuların incelemesinin yapılması için Paris'e götürülmesi için, özel uçağını tahsis ettiğini açıkladı.

Uçuş sırasında bütün kayıtların tutulduğu kara kutuların incelenmesinden sonra kazanın asıl nedeni belirlenecek.

Kazada yakınlarını kaybeden Lübnanlılar ise bu sabahtan itibaren yoğunlaşan arama çalışmalarını yakından izlemek için, Beyrut havalimanına birkaç kilometre uzakta bulunan Naame sahilinde toplandı. 

Yüzlerce kişi ellerinde dürbünlerle, uçağın enkazının bulunduğu bölgede çalışmalarını sürdüren gemileri izledi.

Lübnan sivil savunma ekipleri de sahilden 12 kilometre açıkta süren çalışmalar nedeniyle, ihtiyaç olması halinde kullanılmak üzere, ilk yardım malzemelerinin bulunduğu çadırlar kurdu. 

Bazı sivil savunma ekibi görevlileri de enkazdan parçalar çıkması ihtimali nedeniyle ellerinde dürbünle denizi izledi.

Etiyopya'nın başkenti Addis Ababa'ya giden, Boeing 737-800 tipi uçakta bulunan, çoğu Lübnan ve Etiyopya vatandaşı 90 kişinin hayatını kaybettiği kazadan sonra 15 kişinin cesediyle bazı ceset parçalarına ulaşılmıştı.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir