Euro Bölgesi'nde düzelme işaretleri var

ECB Başkanı Draghi, belirsizlikler devam etmesine karşın Euro Bölgesi'nde düzelme işaretleri görüldüğünü söyledi. ECB Başkanı, Yunanistan'ın kurtarma paketi anlaşmasının şartlarına kusursuz uyması gerektiğini vurguladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

FRANKFURT - Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Mario Draghi, belirsizlikler devam etmesine karşın Euro Bölgesi'nde düzelme işaretleri görüldüğünü bildirdi.

Draghi, Almanya'da yayımlanan Frankfurter Allgemeine Zeitung gazetesine verdiği demeçte, belirsizliğin yüksek seviyelerde seyretmeye devam ettiğini, ancak Avrupa'daki koşullarda Ocak ayından bu yana olumlu bazı sinyallerin görüldüğünü belirtti.

Wall Street Journal gazetesine yaptığı açıklamada ise Draghi, finansal piyasaların daha istikrarlı olduğunu, pek çok hükümetin yapısal reform ve mali konsolidasyon konusunda kararlar aldığını, bankacılık sisteminin bir yıl öncesine göre daha az kırılgan olduğunu ve bazı tahvil piyasalarının ise toparlandığını vurguladı.

Draghi, euro Bölgesi'ndeki ekonomik faaliyetlerin kademeli olarak ılımlı seviyelere doğru ilerlediğini belirtti.

ECB'nin bankalara sağladığı 3 yıl vadeli kredilerin enflasyonist baskı yaratıp yaratmadığına ilişkin bir soruya Draghi, euro Bölgesi'nde enflasyonist işaretler görülmediği yanıtını verdi.

Bölgede kredi sıkışıklığını önlemeyi hedefleyen söz konusu kredileri kullanıp kullanmamaya bankaların karar verdiğini vurgulayan Draghi, "Bankaların işletmelere ve hanelere kredi vermesini tercih ediyoruz" dedi.

Yunanistan, şartlara kusursuz uymalı

Öte yandan Frankfurter Allgemeine Zeitung gazetesine verdiği demeçte Yunanistan'a ikinci kurtarma paketinin onaylanmasına da değinen Draghi, "Yunanistan'ın, 130 milyar euroluk kurtarma paketi anlaşmasının başarılı olması için anlaşmanın şartlarına kusursuz olarak uyması gerektiğini" bildirdi.

Draghi, "Top şimdi Yunanistan'da. Programın uygulanmasıyla ilgili risklerin kontrolünün anahtarı kusursuz olmaktan geçiyor" dedi.

(AA)

Bu konularda ilginizi çekebilir