Euro Bölgesinde istihdam 6 çeyrektir geriliyor

Bölgede Ekim- Aralık dönemi istihdamında 347 bin kişilik düşüş yaşandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Euro bölgesinde 2009'un son çeyreğinde Euro Bölgesinde istihdam geriledi. Böylece istihdamda çeyreklik dönemler itibarıyla yaşanan düşüş, 6. çeyrek art arda sürmüş oldu.

Avrupa İstatistik Ofisi tarafından yapılan açıklamaya göre Euro kullanan 16 ülkenin oluşturduğu Euro bölgesinde Ekim- Aralık ayları arasındaki üç aylık dönemde istihdamda 347 bin kişilik düşüş yaşandı. Bu rakam istihdamda bir önceki çeyrekte yaşanan düşüşün önemli ölçüde altında kaldı.

 

Eurostat'ın açıklamasında geçen yılın son çeyreğinde istihdamın bir önceki çeyreğe göre yüzde 0.2 oranında gerilediği belirtildi. Geçen yılın ikinci ve üçüncü çeyreklerinde istihdamda yaşanan düşüş ise yüzde 0.5 oranında olmuştu. Birinci çeyrekte ise istihdam yüzde 0.8 oranında gerilemişti.

Eurostat 2009 yılının tamamında ise Euro bölgesinde istihdamın 2.7 milyon kişi gerilediğini ve bunun oransal olarak yüzde 1.8'e karşılık geldiğini ifade ediyor. 27 üyeli Avrupa Birliği bölgesinde ise geçen yıl yine yüzde 1.8 oranında ve 4 milyon kişilik bir istihdam kaybı yaşandı.

Bu konularda ilginizi çekebilir