Euro kuşağı koordineli çalışmalı

Rehn, İçinde bulunulan durumun Euro'nun krizi olmadığını tek büyük sorun yaşayan ülkenin de Yunanistan olmadığını vurguladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ATİNA - AB Komisyonu'nun ekonomik ve parasal işlerden sorumlu üyesi Olli Rehn, Euro kuşağında borç krizinin koordineli çalışmayla çözülmesi gerektiğini belirtti.

"Economist" dergisince "Euroyu canlı tutarken: Yunanistan ekonomisinin iyileşmesi" konulu, Atina'da düzenlenen konferansa katılan Rehn, Euro kuşağında istikrarın sağlanması yolunda uyum içinde çalışılması gerektiğini ifade etti.

İçinde bulunulan durumun Euro'nun krizi olmadığını tek büyük sorun yaşayan ülkenin de Yunanistan olmadığını vurgulayan Rehn,  AB Komisyonu'nun Yunanistan'ın çabalarını tam anlamıyla desteklediğini, yapılan reformlar ile ülkenin tekrar kalkınma yoluna döneceğini söyledi.

Rehn, Yunanistan'ın son bir yıl içinde uygulamaya koyduğu istikrar programının gidişatının tatmin edici olduğu değerlendirmesinde de bulundu.

Yunan ekonomisinde bir an önce olması gereken değişiklikler arasında, iş sektöründeki esnekliği gösteren Rehn, bunu vergi kaçakçılığı ile mücadele, girişimciliğin desteklenmesi, kapalı mesleklerin açılması ve kamu sektöründe kısıtlamalara gidilmesinin takip ettiğini belirtti.

Yunan Hükümeti'nin ve özellikle Maliye Bakanı Yorgo Papakostandinu'nun başarılarından etkilendiğini kaydeden Rehn, bütçe açığının daraltılması ile yapısal değişikliler için atılan adımların olumlu olduğu yorumunu yaptı.

Öte yandan Papakostandinu ise, Yunanistan'ın zor duruma düşmesinde, destek mekanizmasının yaratılmasında geç kalınmasının da rol oynadığını söyledi.

Maliye Bakanı, Euro kuşağının krizden daha güçlü çıkacağına olan inancını da dile getirdi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir