Eurovision'a katıl Karabağ'dan çekil

AB Bakanı Bağış, Eurovision'da ülkemizi temsil edecek Can Bonomo'yu kabul etti. Can Bonomo'ya fahri elçilik rozeti takan Bağış, Ermenistan'ının Eurovision'dan çekilmek yerine Karabağ'dan çekilmesinin isabet olacağını söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Avrupa Birliği Bakanlığının Ortaköy'deki ofisinde, Eurovision Şarkı Yarışması'nda Türkiye'yi temsil edecek sanatçı Can Bonomo'yu kabul etti. Basına kapalı olarak yaklaşık 45 dakika süren kabulün ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Bağış, Can Bonomo'nun Türkiye'yi Avrupa'nın en önemli yarışmalarından birinde temsil edeceğini söyledi.

Bağış, Bonomo'nun Eurovision'da Türkiye'nin gözü, kulağı ve sesi olacağını dile getirerek, şunları kaydetti: "Orada ülkemizin mesajlarını aktaracak. Eurovision, biliyorsunuz Avrupa'nın en köklü kurumsallaşmış müsabakalarından birisi. Orada Türkiye, sanatıyla, müziğiyle, mesajlarıyla yıllardır temsil ediliyor. Sertab Erener, hepimizin göğsünü kabartan bir başarı ortaya koymuştu.Can, artık Avrupa Birliği müzakere Heyetimizin doğal bir üyesi oldu. Çünkü Avrupa platformlarında ülkemizi temsil edecek, ülkemizin mesajlarını aktaracak. Bu yüzden onu fahri elçi ilan ediyoruz. Bu fahri elçiliğin gereği olarak da kendisine Avrupa Birliği Bakanlığımızın rozetini takacağım. Onu da sizlerin huzurunda yapalım. Bu rozet kendisine inşallah şans getirir."

Bağış, şarkının İngilizce olmasını nasıl değerlendirdiğinin sorulması üzerine, İngilizce olmasının uluslararası camiaya Türkiye'nin mesajlarını vermek açısından, şarkının hafızalarda yer etmesi açısından doğru bir tercih olduğunu ifade ederek, "İngilizce artık bugün herhangi bir ülkenin dili değil, küresel bir dil haline geldi. Ancak şarkının Türkçe'sini de büyük bir keyifle Can'dan dinleyeceğiz. Zaten Eurovision telaşı bittikten sonra yeni CD'sini çıkaracaktır. Hem mevcuttaki, hem de bundan sonraki şarkılarını ülke olarak büyük bir keyifle dinlemeye devam edeceğiz" diye konuştu.

Bonomo: favorim Rusya

Sanatçı Can Bonomo da "Bu yıl Bakü'de elimizden geldiği kadarıyla, daha doğrusu yapabileceğimizin en iyisini yapmaya çalışacağız" dedi. Bu işin gün geçtikçe ne kadar önemli olduğunu anladığını dile getiren Bonomo, bunun kendisine büyük bir heyecan ve telaş verdiğini söyledi. Ancak güzel bir telaş yaşadığını belirten Bonomo, "Umarım elimizden gelenin en iyisini hakikaten yapabiliriz. Alnımız dik bir şekilde gidip, alnımız dik bir şekilde geliriz" dedi. Konuşmaların ardından Can Bonomo'nun Türkiye'yi Eurovision'da temsil edeceği "Love Me Back" isimli şarkının bugün televizyon kanallarında ve internette yayınlanmaya başlayan klibi izlendi.

(AA)
 

Bu konularda ilginizi çekebilir