Evren ve Şahinkaya'ya müebbet

12 Eylül Davası'nda mahkeme kararını açıkladı. Kenan Evren ve Tahsin Şahinkaya, müebbet hapis cezasına çarptırıldılar.Rütbeleri de sökülecek olan Evren ve Şahinkaya, orgenerallikten erliğe düşürülecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - 12 Eylül Davası'nda, dönemin Genelkurmay Başkanı, 7. Cumhurbaşkanı Evren ile Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Şahinkaya müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

12 Eylül askeri darbesine ilişkin dönemin Genelkurmay Başkanı, 7. Cumhurbaşkanı Evren ile Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Şahinkaya'nın yargılandığı davaya bugün devam edildi.

12 Eylül Davası'nda esas hakkında görüşünü açıklayan cumhuriyet savcısı, Kenan Evren ve Tahsin Şahinkaya için ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istedi. Mahkeme savcının kararını indirerek ikiliye müebbet hapis cezası verdi.

 Ağırlaştırılmış müebbet hapsini istedi

12 Eylül Davası'nda esas hakkında görüşünü açıklayan Cumhuriyet Savcısı Erdinç Hakan Özdabakoğlu, Kenan Evren ve Tahsin Şahinkaya'nın, 765 sayılı TCK'nın "Devlet kuvvetleri aleyhine cürümler" başlıklı 146. maddesi uyarınca ağırlaştırılmış müebbet hapsini istedi.

Rütbeleri de sökülecek

Mahkeme sanıkların duruşmalardaki iyi halleri nedeniyle ağırlaştırılmış müebbeti kaldırarak müebbete çevirdi. Evren ve Şahinkaya'nın rütbeleri de sökülecek ve Orgenerallikten erliğe düşürülecekler.

Bu konularda ilginizi çekebilir