Evren yargılanamaz

CHP'li Ersin, "Yargılanma yolu kapandı. Hem zaman aşımı var, hem de geçici 15. madde af niteliğindeydi." dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA- Anayasa değişiklik paketinin geçmesinin ardından MAZLUM-DER ve İHD, 12 Eylül darbesinden sorumlu isimlerin yargılanması için savcılığa başvurdu. Ancak CHP’nin hukukçu kurmaylarından İzmir Milletvekili Ahmet Ersin’e göre; Kenan Evren ve 12 Eylül’de görev almış hiç kimsenin yargılanması söz konusu değil.

Anayasa paketinin kabul edilmesiyle birlikte 12 Eylül dönemindeki Milli Güvenlik Konseyi üyeleri ile bu dönemde kurulan hükümetler ve Danışma Meclisi'nde görev alanların yargılanmasını önleyen geçici 15. maddesi yürürlükten kalktı. ANKA’ya konuşan CHP İzmir Milletvekili Ahmet Ersin, söz konusu maddenin af niteliğinde olduğunu belirterek, “Kenan Evren’in yargılanması söz konusu değil” dedi.

"Generaller yargılanamaz"

12 Eylül’de görev yapmış generallerin yargılanamayacağına dikkat çeken Ersin, şöyle dedi:

“Kenan Evren’in yargılanması söz konusu değil. Yargılanma yolu kapandı. Hem zaman aşımı var hem de geçici 15. madde af niteliğindeydi. Affa uğramış suçların yargılanması söz konusu olamaz. Zaman aşımı ile birlikte yaş durumu da var.”

"Fişlemeye devam edecek"

Fişlenme olayının da devam edeceğini iddia eden Ersin, “Fişlenme konusunda daha önce yasa ve yönetmelik çıktı. Ama zaman zaman fişleme aynen duruyor. Bunlar kağıt üstünde, kandırmaya dönük. Referandumda oy çalmaya yönelik söylemler. Yaşamımızda değişen hiçbir şey olmayacak. Yargıya operasyon yapılacak, yandaş yargı yaratma çabası daha da güçlenecek” diye konuştu.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir