EWE enerji, Türkiye ekonomisinden memnun

Şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Schoeber, Türkiye ekonomisinin geleceğinden umutlu olduğunu söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

KAYSERİ - Merkezi Almanya'da bulunan EWE Grubu'nun bünyesindeki EWE Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Willem Schoeber, Türkiye ekonomisinin ve bağlı şirketleri Bursagaz, Kayserigaz ve EWE Doğalgaz'ın dinamik gelişimlerini göz önünde bulundurduklarında, gelecek için olumlu beklentileri ve iyi düşünceleri olduğunu bildirdi. 

Schoeber, yaptığı açıklamada, oldukça dinamik bir ülke olan Türkiye'de iş yapıyor olmaktan dolayı son derece mutlu olduklarını belirtti.

Yaşanan büyük küresel krize rağmen, Türkiye ekonomisinin son yıllarda oldukça iyi bir şekilde gelişmeye devam ettiğini ifade eden Schoeber, şöyle devam etti:

"İstanbul, Bursa ve Kayseri'deki varlığımız sayesinde, işimizin etkinliğini ve değerini güçlü bir şekilde yükseltecek önemli bir temele sahibiz. Bu iki yerel dağıtım şirketimiz sayesinde, 750 bin civarında abonemize hizmet vermekteyiz ve toplamda 1,8 milyar metreküplük bir gaz hacmine sahibiz.  Ayrıca, doğalgaz toptan satış şirketimiz EWE Doğalgaz da kendisini oldukça iyi bir şekilde konumlandırmıştır. Bu sıralar karşılaştığımız yasal düzenlemelerle ilgili bazı meselelere rağmen, Türkiye ekonomisinin ve bağlı şirketlerimiz Bursagaz, Kayserigaz ve EWE Doğalgaz'ın dinamik gelişimlerini göz önünde bulundurduğumuzda, gelecek için olumlu beklentilerimiz ve iyi düşüncelerimiz var."

Uzun vadeli dinamik büyümeden faydalanacağız

"Şu an bu fırsatları yakalama ve mükafatlarını yeni, liberal ve istikrarlı bir enerji pazarı bağlamında toplama zamanı" diyen Schoeber, şunları söyledi:

"Bununla birlikte, Almanya'daki tecrübemizden aşina olduğumuz bazı zorlukları da göz önünde bulundurmalıyız. Bunlardan ilki, yasal düzenleme sürecinin başarılı bir şekilde geliştirilip tamamlanması diğeri ise, ekonomik krizin doğalgaz satışlarını etkilemesidir. Tüm bunlara rağmen, Türkiye'deki işimizin ülkenin dinamik uzun vadeli büyümesinden faydalanacağına inanıyorum."

Almanya merkezli EWE Grubu'nun yüzde 100 sahibi olduğu EWE Doğalgaz, 2009 Temmuz ayında faaliyetlerine başladı.

30 yıl süreli Doğal Gaz Toptan Satış Lisansı ve 10 yıl süreli Spot LNG İthalat Lisansı sahibi olan şirket, yurt çapında serbest tüketicilere, organize sanayi bölgelerine ve dağıtım şirketlerine doğalgaz satışı gerçekleştiriyor.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir