Eximbank, kredi faizini indirdi

Banka, orta/uzun vadeli krediler ile ihracat kredi garantisi faaliyetlerine ağırlık verecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Türk Eximbank, azalan kaynak maliyetlerinin ihracat sektörünün rekabet gücüne yansıtılması amacıyla kısa vadeli Türk lirası kredilerinin faiz oranlarında indirim yaptı.

Türk Eximbank Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, 1 puanlık faiz indirimi yapıldığı ve Türk Eximbank ihracat kredi sigortası kapsamındaki ihracatçılara 0,50 puan indirimin uygulandığı yeni

düzenleme çerçevesinde, ihracat sektörüne % 5,50 ile % 8,25 aralığında faiz oranları ile 18 ay'a kadar vadeli TL kredi kullanma imkanı getirildiği belirtildi.

27 ocak 2011 tarihinden itibaren kullandırılacak krediler için geçerli olacak bu düzenleme çerçevesinde, özellikle KOBİ kredileri için belirlenen % 5,50 - % 6,00 seviyelerindeki yeni faiz oranlarının,

KOBİ'lerin ihracata yönelik üretim süreçlerinin düşük maliyetli finansman imkanı ile desteklenmesi açısından önemli olduğu vurgulandı. Türk Eximbank'ın yeni vizyonu çerçevesinde 2011 yılından itibaren orta/uzun vadeli ülke/alıcı kredileri ile ihracat kredi sigortası/garantisi faaliyetlerine ağırlık verecek.

Türk Eximbank, 2010 yılında ihracat sektörüne yaklaşık 4 milyar dolar tutarında kredi, 5 milyar dolar tutarında sigorta ve garanti imkanı olmak üzere toplam 9 milyar dolar tutarında destek sağladı. Söz konusu dönemde kısa vadeli kredi programları kapsamında kredilendirilen firmaların % 68'ini KOBİ'ler oluşturdu.

Bu konularda ilginizi çekebilir