Eximbank'a 165 milyon euro sendikasyon kredisi

Kredi, aynı piyasadan temin edilen 27 Nisan'da geri ödenen 150 milyon euroluk kredinin yerine kullanıldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Türk Eximbank, ihracatın finansmanına yönelik 165 milyon euro tutarında 1 yıl vadeli bir döviz kredisi sağladı.

Türk Eximbank’tan yapılan açıklamaya göre, toplam 11 bankadan oluşan konsorsiyumdan temin edilen krediye ilişkin törenin bugün Londra’da gerçekleştiği ifade edildi.

Mizuho Corporate Bank’ın koordinatör olarak görev üstlendiği bu kredi işleminde, Mizuho’nun yanısıra, Barclays Bank, Credit Europe Bank, Dexia Bank, Doha Bank, Finansbank, ING European Financial Services Plc., İşbank Gmbh ve Sumitomo Mitsui Bank Yetkilendirilmiş Lider Düzenleyici olarak; Citibank ve Ziraatbank International A.G. ise Lider Düzenleyici olarak yer aldı.

Düzenlenen törende konuşma yapan Türk Eximbank Genel Müdürü Hayrettin Kaplan, 165 milyon euro tutarındaki sendikasyon kredisinin, aynı piyasadan temin edilen ve 27 Nisan 2011 tarihinde geri ödenen 150 milyon euro tutarındaki kredinin yerine kullanıldığını belirtti.

Kaplan, Türk Eximbank’ca euro-sendikasyon kredisi piyasasından düzenli olarak her yıl borçlanıldığını ve yıl sonuna doğru bu piyasadan 1 veya 2 yıl vadeli bir borçlanma işlemi daha yapmayı planladıklarını, ayrıca uzun vadeli kaynak arayışı içinde olduklarını belirtti.

Bu konularda ilginizi çekebilir