EXPO 2016'da süs bitkicileri için önemli fırsatlar var

Fuar nedeniyle Antalya ve çevresine yapılacak peyzajda süs bitkisi üreticilerine büyük iş düşmesi bekleniyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

SAKARYA - Antalya Kesme Çiçek İhracatçılar Birliği Başkanı ve Dünya Çiçek Konseyi Başkan Yardımcısı Osman Bağdatlıoğlu, dış mekan süs bitkisi sektörünün patlamaya hazır bir bomba olduğunu belirterek, Antalya'da yapılacak 2016 EXPO Fuarı'nın dış mekan süs bitkicilği açısından çok önemli bir fırsat olduğunu belirtti.

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odasında (SATSO) düzenlenen EXPO Antalya 2016 Bilgilendirme Toplantısı'nda konuşan Bağdatlıoğlu, süs bitkisi sektörü ve 2016 yılında Antalya'da yapılması planlanan fuara değindi.

Girişim ve lobi çalışmalarıyla EXPO 2016 Fuarı'nın Antalya'da yapılmasını sağladıklarını belirten Bağdatlıoğlu, "Sessiz sedasız fuar alındı. Elimize belge gelinceye kadar fuarı aldığımıza kimse inanmadı. Çok yeni bir olay. Olay inanılmaz bir boyuta gelecek. 6 ay boyunca sürmesi planlanan fuarda çiçek ve çocuk teması işlenecek. Fuar nedeniyle Antalya ve çevresine inanılmaz derecede peyzaj yapılacak. Bu nedenle süs bitkisi üreticilerine büyük iş düşüyor. Çok önemli bir fırsat. Ülkemize çok sayıda turist gelecek" diye konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir