EXPO 2020 için 70 kişilik heyetle gittiler

EXPO 2020 adaylığında 70 kişilik İzmir heyeti, adaylık kapsamında ikinci sunumun yapılacağı BIE Genel Kurulu'na katılmak üzere Paris'e gitti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME





İZMİR - İzmir'in EXPO 2020 adaylığı çerçevesinde 70 kişilik İzmir heyeti, Paris'e gitti. Adnan Menderes Havalimanı'ndan özel uçakla İstanbul aktarmalı olarak Paris'e havalanan heyette İzmir Valisi ve EXPO Yönlendirme Kurulu Başkanı Cahit Kıraç, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, EXPO İzmir Yönlendirme Kurulu Üyeleri, Yürütme Komitesi Üyeleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, bakanlık temsilcileri, basın temsilcileri ve EXPO Genel Sekreterliği uzmanları yer alıyor.

Uluslararası Sergiler Bürosu'nun (BIE) 151. Genel Kurulu'na katılacak heyet, yarınki sunumun ardından 13 Haziran Çarşamba günü İzmir'e dönecek. İzmir'in, Tayland'ın Ayutthaya, Rusya'nın Yekaterinburg, Brezilya'nın Sao Paulo ve Dubai'ye karşı yarıştığı organizasyonda BIE delegelerini etkilemek için kritik önemde olan sunum için uzun bir çalışma dönemi geçirildi. Defne Samyeli'nin sunuculuğunu yapacağı 20 dakikalık sunumda, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, işadamı Lucien Arkas, Dr. Mehmet Öz ve Sağlık Bakanı Recep Akdağ konuşma yapacak. Sunumda İzmir ve Sağlık konulu iki tanıtım filmi gösterilecek.

EXPO 2020 İZMİR Yönlendirme Kurulu Başkanı İzmir Valisi Cahit Kıraç, yaptığı açıklamada İzmir'in 12 Haziran'da yapılacak ikinci sunumu için yoğun bir hazırlık dönemi geçirdiklerini belirterek, "İzmir'i Paris'te en iyi şekilde temsil etmek üzere bütün ekip büyük bir heyecan ve motivasyonla 12 Haziran sunumuna odaklandık. Başarılı bir sunum gerçekleştireceğimizi düşünüyorum" dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir