Eylem yapan öğretmenler disiplin cezası alacak

Yer değiştirme işlemlerini gerekçe göstererek eylem yapan sözleşmeli öğretmenler hakkında hukuki işlem yapılacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Milli Eğitim Bakanlığı, yer değiştirme işlemlerini gerekçe göstererek eylem yapan sözleşmeli öğretmenler hakkında disiplin başta olmak üzere her türlü hukuki işlemin yapılacağını duyurdu.

Bakanlığın bu süreçte, eğitim öğretimin sağlıklı bir şekilde devam etmesi amacıyla hukuki haklarını kullanacak olup, izinsiz eylemlerde yer alacak kişilerle ilgili disiplin işlemleri başta olmak üzere her türlü işlemi yapacağı bildirildi.

MEB, bazı sözleşmeli öğretmenler tarafından Bakanlık önünde bugün yapılacağı duyurulan "eş durumundan tayin eylemi" ile ilgili olarak açıklama yaptı.

2010 Haziran ayı yer değiştirme döneminde il içi ve iller arası toplam 7 bin 612 sözleşmeli öğretmenin başvurusundan 4 bin 941 sözleşmeli öğretmenin yer değiştirme işleminin gerçekleştirildiği bildirilerek, "Buna karşılık boş pozisyon yetersizliğinden dolayı sadece eyleme konu olan 2 bin 671 sözleşmeli öğretmenin yer değiştirme işlemi sonuçlandırılamamıştır" denildi.

Bakanlık olarak, velilerden en fazla alınan şikayetin, "çocuklarının aynı öğretmenle eğitime devam edemediklerine yönelik" olduğu ifade edildi.

MEB'in zaman içerisinde kadrolu ve sözleşmeli personel arasındaki maaş, eş durumundan tayin gibi çeşitli haklarda özlük farklılıklarını en aza indirdiği ifade edilerek, şunlar kaydedildi:

"Sözleşmeli öğretmenlerle ilgili durumda, Milli Eğitim Bakanlığı sözleşmedeki her türlü taahhüdünü yerine getiren taraftır. Sözleşmeli öğretmenlerimizin de Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslar uyarınca akdedilen sözleşmenin hükümlerini yerine getirmeleri gerekmektedir. İmzaladıkları sözleşme hükümlerini yerine getirmeyenler ise bundan doğacak her türlü hukuki durumu kabul etmek durumundadır. Öğretmenlerimizin genel bütününü asla temsil etmeyen küçük bir azınlık çeşitli sendikal örgütlerle işbirliği içinde ne yazık ki siyasi saiklerle hareket etmektedir. Bakanlığımız bu süreçte, eğitim öğretimin sağlıklı bir şekilde devam etmesi amacıyla hukuki haklarını kullanacak olup, izinsiz eylemlerde yer alacak kişilerle ilgili disiplin işlemleri başta olmak üzere her türlü işlemi yapacaktır.

Bugün eylem yapacak öğretmenlerimizin, öğrencilerinin kendilerine duydukları ihtiyacı da göz önünde bulundurarak, konuya duyarlılık göstereceklerine inanıyoruz."

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

 "Eylül ayının ilk iki haftasında yapılması düşünülen yer değiştirme işlemi, Ağustos 2010'da 30 bin kadrolu öğretmen atamasında, sözleşmeli pozisyondan kadroluya geçiş yapan öğretmenlerden ve diğer sebeplere bağlı olarak boşalacak tüm boş pozisyonlar özür durumuna bağlı yer değiştirme talebinde bulunacaklara açılarak başvurular değerlendirilecektir."

Öğretmenlerden MEB önünde protesto

Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen bir grup sözleşmeli öğretmen eş durumundan tayinlerinin yapılmamasını protesto etti.

Milli Eğitim Bakanlığı binası önünde toplanan sözleşmeli öğretmenler, "Sözleşmeliye il emri", "İl emri istiyoruz", "ayrılmak için evlenmedik", "eşlerimizi yanımızda istiyoruz" şeklinde sloganlar attı.

Grup adına yapılan basın açıklamasında, kadrolu ve sözleşmeli öğretmenler arasında farklılıkların olduğu ileri sürülerek, sözleşmeli öğretmenlerin il içi ve il dışı tayin hakkının, ücretsiz izin hakkının olmadığı, ek ders ve maaşlarda yüksek miktarda SSK kesintisi olduğu ifade edildi.

Açıklamada şunlar kaydedildi:

'MEB, 23 Temmuz tarihinde yayınladığı basın açıklamasıyla bütün öğretmenlerin eş durumu mağduriyeti giderilmiştir demesine rağmen, biz sözleşmeli öğretmenlerden 2 bin 683 kişinin mağduriyeti devam etmektedir. Bizler mağduriyetlerimizin giderildiğine dair resmi bir açıklama gelene kadar çadırlarımızı kurup eylemimize devam edeceğiz."

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir