Eylemci minibüsçü E-5'i trafiğe kapattı

Minibüsçü ayakta yolcu aldığı gerekçesiyle kesilen trafik cezasını protesto etti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Gebze-Harem hattında çalışan bir minibüsün sürücüsü, ayakta yolcu aldığı gerekçesiyle kesilen trafik cezasını protesto etmek için Kadıköy'de kendisini yakmaya kalkıştı.

E-5 Karayolu Otosan mevkisinde 34 M 5750 plakalı minibüsün sürücüsü, bir elinde benzin bidonu, diğer elinde çakmak ile aracın üstüne çıkarak kendini yakmak istedi. Ayakta yolcu aldığı gerekçesiyle kesilen trafik cezasını protesto eden sürücü, belediyeye ait otobüslerin sürekli ayakta yolcu almasına rağmen ceza uygulanmadığını, kendilerine ise ceza yazıldığını, 5 kez üst üste ceza almaları durumunda ehliyetlerine el konulduğunu ve ekmeklerinden olduklarını öne sürdü.

Kimliği açıklanmayan sürücü, kendini yakmaya kalkıştığı sırada itfaiyenin su sıkarak müdahale etmesi sonucu polis ekiplerince minibüsün üstünden indirildi. Bu sırada çevrede bekleyen diğer minibüslerin sürücüleri ile polis arasında arbede yaşandı.

Olay nedeniyle E-5 Karayolu bir süre trafiğe kapanırken, minibüs sürücüleri alkışlarla ayakta yolcu alınmasına kesilen ceza uygulamasını protesto etti.

Minibüs sürücülerinin eylemi boyunca karayolunda kilometrelerce kuyruk oluşurken, özel araç sürücülerinin de eyleme tepki verdiği görüldü. Ayrıca otobüslerde bulunan yolcular da yola yürüyerek devam etti.

Bu arada, kendini yakmaya çalışan minibüs sürücüsü gözaltına alındı.

Öte yandan eylem sırasında minibüslerin karıştığı küçük çaplı kazada hafif yaralanan bir kişiye olay yerindeki sağlık ekipleri müdahale etti.

Bu konularda ilginizi çekebilir