Eylemciler metropolleri kana bulayacaktı

Diyarbakır'da bir LPG tankında 65 kilo patlayıcı ele geçirildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

DİYARBAKIR - Diyarbakır'da bir LPG tankı içerisinde 65 kilogram plastik patlayıcı ele geçirildi.

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince kent merkezinde düzenlenen operasyonda, bir LPG tankı içinde terör örgütü PKK'ya ait 65 kilogram plastik patlayıcı bulundu. Olayla ilgili 3 kişiyi yakalanırken, soruşturmanın geniş çaplı sürdürüldüğü bildirildi.

Eyleme hazırlanıyorlardı

Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, Diyarbakır Emniyet Müdürlüğünde düzenlediği basın toplantısında, bölücü terör örgütünün son dönemlerdeki sansasyonel nitelikteki bombalı saldırı eylemleri ile finans kaynaklarından olan uyuşturucu ticaretine yönelik yapılan istihbarat ve takip çalışmaları sonucunda, Silvan yolu üzerindeki Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü önünde operasyonel çalışmalar başlatıldığını söyledi.

26 Ağustos'ta yapılan çalışmalar sırasında bir kamyonun kasasındaki plastik pencereler arasında, çuvallar içerisine gizlenmiş vaziyette 65 kilogram kubar esrar ile büyük boy bir varil içerisine gizlenmiş LPG tankı içinde patlayıcı madde ve düzeneklerin ele geçirildiğini bildiren Vali Toprak, yakalanan 3 kişi ile ilgili tahkikatın Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ile Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube Müdürlüğünce yürütüldüğünü, söz konusu kişilerin adli makamlara sevk edildiğini vurguladı.

Kamyonda yapılan aramada, bir adet büyük boy varil içerisine gizlenmiş 24 kilogramlık araç LPG tankının içinde, 64 kilogram el yapımı patlayıcı madde ile 1 kilogram plastik patlayıcının bulunduğunu belirten Toprak, ayrıca 2 adet elektrikli kapsül, bomba düzeneğinde kullanılan kablo ve bant parçaları, örgütsel dökümanlar, 65 kilogram esrar, sahte kimlik ve sürücü belgesi, cep telefonları, sim kartları ve hafıza kartlarının ele geçirildiğini bildirdi.

Söz konusu patlayıcı madde ve düzeneklerin, 11 Haziran'da İzmir'de ele geçirilen ve 5 Ağustos'ta Ergani'de etkisiz hale getirilen el yapımı bombalarla aynı özelliklere sahip olduğu bilgisini veren Vali Toprak, bu patlayıcıların Diyarbakır'daki kırsal alanda faaliyet gösteren bölücü terör örgütü mensuplarınca hazırlandığını söyleyerek, "Yakalanan şahısların patlayıcı maddeyi metropol illerinde sansasyonel nitelikte bombalama eylemi gerçekleştirme hazırlığındaki şahıslara ulaştırma gayreti içerisinde oldukları tespit edilmiştir" dedi.

Zaman ayarlı patlayıcı düzenek bulundu

Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, Bismil ilçesine 2 kilometre kala Nato Petrol Hattı'nda zaman ayarlı düzenek bulunduğunu bildirdi.

Diyarbakır-Batman arasındaki petrol boru hattındaki vanada zaman ayarlı patlayıcı düzeneği bulunduğunu ifade eden Vali Toprak, "Düzeneğin etkisiz hale getirilmesine çalışılıyor, çalışmalar devam ediyor. Arkadaşlarımız çalışmalarını tamamlayınca sonuç ortaya çıkacak. Bu arada vanaları kesme ve gerekirse içindeki yakıtı boşaltma konusunda yetkililer ile görüşmelerimiz devam ediyor" dedi.

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir