Eyüp Turizmi'ne mobil destek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - Eyüp İnanç ve Kültür Turizmi Etkinlikleri 9 Mayıs, Perşembe günü Eyüp Nikah ve Kültür Sarayı'nda gerçekleştiriliyor. İstanbul Kalkınma Ajansının desteği ile Eyüp Belediyesi liderliğinde hayata geçirilen "Eyüp Turizmi Mobil ile Güçleniyor" projesi kapsamında düzenlenecek olan etkinlik programı Eyüp İnanç ve Turizm Fuarı'nın açılışı ile başlıyor ve aynı gün, akademisyenlerin ve kamu kuruluşlarının bir araya geleceği Arama Konferansı ile devam ediyor.

Eyüp Turizmi Mobil ile Güçleniyor projesinin ilçeye kazandıracağı en önemli çıktısının Eyüp Mobil uygulaması olduğunu belirtirten Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu; "Eyüp İnanç ve Kültür Turizmi Etkinlikleri projemizin yalnızca bir bölümüdür. Bu proje ile hedefimiz, özellikle teknolojik altyapının da desteği ile ilçemizde turizm aktivitelerinin gelişimini sağlamak ve bu gelişimi sağlarken yalnızca ziyaretçi turist sayısının yükseltilmesi değil, gelen ziyaretçinin zamanını en verimli şekilde değerlendirebileceği bir sistemin temelini oluşturuyoruz. Bunun altyapısını oluştururken de esnafımızın hazır olması, hizmet kalitesinin, müşteri memnuniyetinin sağlanması şart. Eyüp İnanç ve Kültür Turizmi Etkinliklerini düzenlememizin gayesi budur. Eyüp esnafımızın katılımı ile gerçekleşecek olan fuar ve konunun uzmanları ile bir araya gelerek düzenleyeceğimiz arama konferansı ile projemizi eksiksiz olarak hayata geçirmeyi planlıyoruz. Bu çalışma başta yalnızca Eyüp'ü kapsıyor olabilir ama geliştikçe, İstanbul'u ve hatta tüm Türkiye genelini kapsayacağına inanıyorum. Ülkemizin tanıtımı açısından etkin bir örnek teşkil edecek bu projeyi hayata geçirmek bizim için onur verici" dedi.
Eyüp İnanç ve Kültür Turizmi Fuarına Eyüp esnafı, zanaatkarlar ve turizm acenteleri stantları ile yer alıyor. Proje, ilerleyen süreçte esnafa yönelik eğitim seminerleri ile devam ediyor. Ayrıca,  www.eyupmobilesnaf.com web adresi ile esnafın Türkçe ve İngilizce dilinde kendilerini tanıtabilecekleri bir portal hazırlanıyor.
Geçmişten gelen değerleri ile Eyüp'e yeni bir bakış...
Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu'nun proje ile ilgili bilgilendirmesi ile başlayacak olan Arama Konferansına İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürü Prof. Dr. Ahmet Emre Bilgili katılıyor. Ayrıca konferansa İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve Haliç'e kıyısı bulunan Fatih Belediyesi, Beyoğlu Belediyesi ve Kağıthane Belediyesi Başkanlarının katılımı bekleniyor.
Kongrede, Kadir Has Üniversitesi'nden Prof.Dr. E. Füsun Alioğlu "Eyüp'te 19. Yüzyıl Yapıları Üzerine Gözlemler"; İstanbul Ticaret Üniversitesi'nden Prof. Dr. Nüzhet Kahraman "İnanç ve Kültür Turizminin Ekonomik Yönleri Ve İstihdam Açısından Etkileri"; İstanbul Ticaret Üniversitesi'nden Doç. Dr. Asım Saldamlı "İnanç ve Kültür Turizminde Hizmet Sektörünün Gelişimi"; Bilgi Üniversitesi'nden Dr. Ayça İnce "Yerel Yönetimlerin Kültürel Hayatımızdaki Yeri ve Önemi" konu başlıkları ele alınıyor.