Ezberini bozdum, şifresini çözdüm

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan'ın şifresini çözdüğünü genel seçimlerde de koltuktan indireceğini söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

SUNGURLU - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ''ezberini bozduğunu, kimyasını ve şifresini çözdüğünü'' öne sürerek, ''O koltuktan indireceğimi onu. Yolsuzlukların hesabını soracağım'' dedi.

Meydandakilere ''Sungurlu'da işsizlik var mı? Var değil mi?'' diye soran Kılıçdaroğlu, ''Ama Recep Bey'e göre herkesin keyfi yerinde, esnaf mutlu, işçi mutlu. Eğer Sungurlulular, Sungurlu'da yaşamayıp büyükşehirlerin varoşlarında yaşam mücadelesi veriyorsa, Sungurlulunun 12 Haziran'da iktidara bir ders vermesi lazım'' ifadesini kullandı.

Türkiye'nin dertlerini bildiğini belirten Kılıçdaroğlu, sadece kendisinin değil, milletvekili adaylarının da bu dertleri bildiğini ve sorunlara çözüm üretmek için çalışacaklarını söyledi.

Aile Sigortası Projesi'nden bahseden Kılıçdaroğlu, bu proje ile her aileye ekonomik güvence sağlayacaklarını ifade etti. Çiftçilere de bir sözü olduğunu anımsatan Kılıçdaroğlu, CHP iktidarında mazotun 1,5 lira olacağını dile getirdi. Bu projesini anlattığında, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ''Parayı nereden bulacaksın?'' dediğini anlatan Kılıçdaroğlu, ''Buradan devletin herhangi bir kaybı yok. Devlet herhangi bir şekilde cebinden bir şey ödemiyor. ÖTV ve KDV'yi kaldıracağım buradan. Çiftçi üretecek. Halkın iktidarında bizim işimiz iş ve aş. İşin ve aşın olduğu bir ülkede herkes mutlu olur. Öyle değil mi? En büyük sizsiniz. En büyük halktır, halkın iradesidir'' diye konuştu.

Ezber bozuldu

''Recep Tayyip Erdoğan'ın son günlerde ezberinin bozulduğunu siz de biliyorsunuz'' diyen Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

''Devamlı hırçınlaşıyor, devamlı küfrediyor, devamlı kızıyor. Ezberini bozdum, kimyasını çözdüm. Şifresini de çözdüm, siz hiç meraklanmayın. Bu kardeşiniz her şeyi yapacak. Yeter ki bana güç verin, destek verin. O koltuktan indireceğim onu. Yolsuzlukların hesabını soracağım.''

Çorum milletvekili Derviş Günday'a çalışmalarından dolayı teşekkür eden Kılıçdaroğlu, yeni milletvekili adaylarının da Çorum ve Sungurlu için çalışacaklarını söyledi. İktidar partisinin hem Çorum'u hem Sungurlu'yu küçülttüğünü savunan Kılıçdaroğlu, Çorum ve Sungurlu'yu büyütmenin yolunun ise iktidarı değiştirmekten geçtiğini ifade etti.

YGS'deki şife iddialarına da değinen Kılıçdaroğlu, ''Anneler size sesleniyorum, unutmayın. 1 milyon 700 bin çocuğumuzun umuduyla oynadılar. AKP'ye ders vermek, annelerin görevidir. Size bir görev düşüyor, dersi verin. AKP de halk nasıl ders verir, onu öğrenmiş olacak'' dedi.

Kılıçdaroğlu, konuşmasının sonunda Çorum milletvekili adaylarını tanıtarak, vatandaşlardan destek istedi. Kılıçdaroğlu, ayrıca DSP'den partisine katılanlara rozet taktı.

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir