Faciada son bilanço: 299 ölü

Soma'da meydana gelen maden faciasında hayatını kaybeden işçi sayısı 299'a yükseldi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

MANİSA - Soma'da 13 Mayıs'ta meydana gelen maden faciasında hayatını kaybeden işçi sayısı 299'a yükseldi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, gazetecilere yaptığı açıklamada, dün geceden bu yana yapılan çalışmalarda dün geceden bu yana yapılan çalışmalarda 15 işçinin daha madenden çıkarıldığını söyledi.

"Böylelikle 299 işçiye ulaşıldı" diyen Yıldız, cenazelerden 286'sının ailelerine teslim edildiğini, 13 işçiye ait cenazelerin ise ailelerine teslim edilmek üzere işlemlerin devam ettiğini belirtti.

Bakan Yıldız, DNA testlerinin de tamamlanmasıyla 3-4 saat içinde işçilerin büyük bölümünü ailelerine teslim etmeyi planladıklarını ifade ederek, şöyle konuştu:

"Belki 4-5 işçimiz biraz daha gecikebilir. Ama hedefimiz, amacımız bugün itibarıyla ailelerine bütün bu işçi kardeşlerimizi teslim etmek. Şu anda en fazla yer altında 3 işçimizin olabileceğini değerlendirdik. Arama faaliyetleri devam edecek. Bu arada farklı bir gelişme oldu. Şu ana kadar ocağın içerisinde çıkan yangından bağımsız olarak bir yerde lokal olarak tekrar bir yangın başladı. Önceki yangınla alakası olmayan, onunla ilintili olamayan ama metan seviyesinin yükselmiş olmasından dolayı bunu önemsiyoruz. Üretim yapılmadığı taktirde özellikle madencilerimiz bilirler, bunun farklı yerlerde çıkabileceğidir. O yüzden bu zamanı çok iyi değerlendirmemiz lazım.

Çünkü ocak şu anda denetlenmeye muhtaç, hem de kontrole muhtaç, ocağı kendi haline bırakamayız. Şu anda önemli kararlar da vermek durumundayız. İşçi kardeşlerimizi hızlıca çıkartmamız lazım, ancak kamuoyuyla paylaştığımız denetimle alakalı işlemlerin sürdürülmesi lazım. En önemlisi bunların sıhhatli şartlar, herhangi bir kişiyi riske etmeden yapılması gerekiyor. O yüzden arkadaşlarımızla tekrar bir değerlendirme yapacağız, ona göre de uygulamalarına geçeceğiz."

 

Bu konularda ilginizi çekebilir