”Faili meçhullerin adını anmaya korktular”

Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker, diğer hükümetlerin faili meçhullerin adını almaktan bile korktuğunu söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

DİYARBAKIR - Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker, bölgede yaşanan faili meçhul cinayetlerin yıllarca aydınlatılamadığını belirterek, "Bırakın aydınlatmayı diğer hükümetler faili meçhullerin adını almaktan bile korktu" dedi.

Diyarbakır'ın  Kulp, Lice ve Kocaköy ilçelerinde incelemelerde bulunan Eker, Kulp ilçesinde partililere hitaben yaptığı konuşmada, bölgenin sıkıntılarını çok iyi bildiklerini, TRT 6'nın bunun bir göstergesi olduğunu ve hizmetlerinin TRT 6 ile sınırlı kalmayacağını söyledi.

Konuşmasında, Şırnak'ın Cizre ve Silopi ilçelerindeki kazılara değinen Eker, şöyle devam etti:

"1990 yılından sonra bölgede yaşanan faili meçhul cinayetler ve kayıplar, yıllarca aydınlatılamadı. Bırakın aydınlatmayı diğer hükümetler faili meçhullerin adını almaktan bile korktu. Biz AK Parti olarak baştan beri; 'ucu nereye kadar giderse gitsin, ucu kime dokunursa dokunsun faili meçhulleri çözeceğiz' dedik, çözüyoruz. AK Parti döneminde bölgede bir tane faili meçhul cinayet yok. Bizim dönemimizde kimse evinden alınıp kayboldu mu? yok. Neden? Çünkü, AK Parti var. Ölüm kuyularını bir bir açacağız. Sorumlularını da adaletin karşısına çıkaracağız. Belediyecilik AK Parti'nin uzmanlık alanı. Bunun en iyi örneği Başbakan ve Genel Başkanımız Recep Tayip Erdoğan'dır. Kendisi bir ülkeye bedel İstanbul Belediyesinde yetişmiştir. Belediyecilik ve teşkilatlanmayı Türkiye'de ondan daha iyi kimse bilmez."