Falcon Air Meet-2008 Tatbikatı, Ürdün'de başladı

Türk Hava Kuvvetleri Komutanlığı, tatbikata 5 adet F-16 uçağı ve toplam 54 personelin katılımı ile iştirak ediyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA - Hava harekatına yönelik taktik ve konseptlerin geliştirilmesini amaçlayan Falcon Air Meet-2008 Tatbikatı, Ürdün'de başladı.

Hava Kuvvetleri Komutanlığının internet sitesindeki duyuruya göre, 5 Kasım 2008'e kadar sürecek tatbikat, Mwaffaq Salti Hava Üssü'nde yapılıyor.

Tatbikata, ABD, Ürdün ve Türkiye fiili olarak, Bahreyn, Birleşik Arap Emirlikleri, Hollanda, İtalya, Kuveyt, Mısır, Pakistan, Suudi Arabistan ve Umman gözlemci olarak katılıyor.

Tatbikat, dünyanın çok rollü muharip uçaklarından biri olan F-16'nın özelliklerinden faydalanarak ülkeler arasında müsabakaya dayalı birliktelik sunmayı ve aynı zamanda bir hava müsabakası (uçuş, yer ve bakım faaliyetlerinde) olarak, iştirakçi ülkeler arasında daha iyi ilişkiler tesis edilmesine ve hava harekatına yönelik taktik ve konseptlerin gelişmesine katkıda bulunmayı amaçlıyor.

Türk Hava Kuvvetleri Komutanlığı, tatbikata 5. Ana Jet Üs Komutanlığına (Merzifon) bağlı 151. Filo Komutanlığına ait 5 adet F-16 uçağı ve toplam 54 personelin katılımı ile iştirak ediyor.