Fame Otelleri İstanbul'da arazi arıyor

Antalya'da yeni yatırım yapacak alan kalmadığı için şirket İstanbul'da şehir oteli projesine devam edecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANTALYA - Merkezi Antalya olan Fame Otelleri, İstanbul'da uygun arazi bulunduğu takdirde şehir oteli projesine başlayacak.

Antalya merkezli Fame Otel ve Rezidansları'nın Genel Koordinatörü Erkut Kara, geçen yıl küresel krizin etkilerinin Avrupa'da çok olumsuzluk yarattığını, buna karşılık 2010 yılı turizm sezonun çok iyi devam ettiğini söyledi.

Gıda ürünlerinde yüzde 30 gizli enflasyon ve döviz kurlarının düşük olmasına karşılık turist sayısının arttığına dikkati çeken Kara, gelirin döviz, giderin Türk Lirası olması, döviz kurlarının da düşüklüğünün sektörü olumsuz etkilediğini kaydetti.

Turistik tesislerin enerjisini özel sektörden alması ve teşvik edilmesinin sektörü rahatlattığını ifade eden Kara, Lara ve Antalya'nın Kemer ilçesine bağlı tatil beldelerinde bulunan 5 adet 4 ve 5 yıldızlı otellerdeki doluluk oranlarının yüzde 100'e ulaştığını bildirdi.

Turistik tesislerde, küresel kriz öncesi fiyatların yakalandığını anlatan Kara, şöyle devam etti:

"Bu sene turizmcilerin yüzü güldü. Bir de döviz kurları istediğimiz şekilde olsaydı, o zaman otellerimiz de kış sezonuna daha hazırlıklı olurdu. Kış sezonunda Antalya'da 300 bin turizm çalışanı 4-5 ayı boş geçirecek. Döviz kurları iyi olsaydı bu kış sezonuna olumlu yansırdı. Şimdi Kurban bayramına hazırlanıyoruz. Kamsı ayında 8 günlük Kurban Bayramı tatili var. Kurban bayramı tatili otelleri rahatlatacak ve kış sezonunu kurtarabilir."

 

Antalya'da yer kalması sıra İstanbul'da

Erkut Kara, şirketin Kemer Göynük'te bulunan oteli genişleteceğini ve yatak sayısının artıracağını kaydetti. 163 odası bulunan Göynük Oteli'ne 100 oda daha yapılacağını ifade eden Kara, bu otelin genişletilmesi ve oda sayısının artırılması amacıyla yapılacak projenin 7-8 milyon dolarlık olduğunu bildirdi.

Şirketin İstanbul'da da yatırım yapmak istediğine işaret eden Kara, bu amaçla büyük bir proje hazırlandığını vurguladı.

Kara, sözlerini şöyle tamamladı:

"Antalya'da yeni yatırım yapacak alan kalmadı. Bu nedenle başta İstanbul olmak üzere Mısır'da da yatırım projelerimiz var. Ancak öncelik İstanbul'a şehir oteli yapmak. Anadolu yakasında arazi bulma çalışmaları devam ediyor. Uygun yerde, uygun koşullarda arazi satın alındığında İstanbul'a otel yapma projesi hemen başlayacak. İstanbul'daki şehir oteli projesi 100 milyon dolarlık. Ankara ve İzmir'de de yatırım projelerimiz olacak."

 

Bu konularda ilginizi çekebilir