Fanning topladığı ödüllerin hakkını veriyor

Başrolünü genç yıldız Dakota Fanning’in üstlendiği Aşk, Şimdi!, 17 yaşında son günlerini yaşayan genç bir kızın aşkı tanıma çabasını vizyona taşıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Uğur YILMAZ
ugur.yilmaz@dunya.com


1-193.jpgdunya.com – Lösemiye karşı verdiği mücadeleyi kaybeden bir çocuk hızla büyümek zorunda kalır. Önünde uzandığını düşündüğü uzun yaşam bir anda kısalmış, her bir dakikası kıymete binmiştir.  Büyük dostluklar kurmak, aşık olmak, meslek edinmek, dünyayı dolaşmak için vakti kalmamıştır ama çocuktur nihayetinde, yine de hepsini yaşamak ister. Aşk, Şimdi! (Now is Good) 17 yaşında, korku içindeki bir kızın (Tessa) koca bir yaşamı birkaç aya sığdırma çabasını anlatıyor.

Yedisinde neyse şimdi de o

Tessa, çok fazla madde bulunmayan ölmeden önce yapılacaklar listesini tamamlamaya çalışan bir yandan da etrafındaki insanların duyarsızlığı ile mücadele içinde olan çaresiz bir genç kız. Tessa’yı,  daha 7 yaşındayken I’m Sam filmindeki rolüyle umut vaat eden oyuncu ödüllerini silip süpüren Dakota Fanning canlandırıyor ve topladığı ödüllerin hakkını 12 yıl sonra veriyor. Fanning, Tessa’yı o kadar güçlü oynuyor ki, o sahte umutlara kapıldıkça siz de kapılıyorsunuz. Listesindeki bir madde gerçekleştiğinde onun gibi seviniyorsunuz. Başrol dışındaki oyunculuklar genel olarak zayıf kalsa da film izleyiciyi içine çekiyor.

2-185.jpg

Ölmeden önce bir kez de olsa bir erkekle birlikte olmak isteyen Tessa, yan komşunun oğlunda aradığı  içtenliği buluyor. Ancak duygusal anlamda enkazdan farksız olduğu ortaya çıkan genç adam, Tessa’nın beklentisini karşılamakta çok zorlanıyor. Klişe ve ajitasyondan uzak durmaya çalışan film, yer yer bu tuzaklara düşüyor ancak çoktan gözleri dolmuş olan seyirciler bu olumsuzluklardan fazla etkilenmiyor.

3-164.jpg

Ben Ölmeden Önce

Jenny Downham’in ‘Before I Die’ (Ben Ölmeden Önce) isimli romanından uyarlanan filmin senaryosu, yönetmen Ol Parker’a ait. Roman havası hissedilen film, beklenen sonuna ve düşük temposuna rağmen duygusal izleyicileri gözyaşlarına boğacak bir seyirlik sunuyor. Hikayenin çözülmesi gereken sorunu aşk olsa da, ailenin kaybı daha güçlü duruyor. Bu durum kimi izleyiciler için bir zayıflık izi olarak algılanabilir ancak film bu sayede inanılır hale geliyor. Ol Parker, 7 yıl aradan sonra çektiği ikinci filmi ile buruk bir seyirlik ortaya koyuyor.

4-130.jpg

Filmin Künyesi - Aşk, Şimdi!

Orijinal İsim: Now is Good
Yapım: 2012- İngiltere
Tür: Dram
Süre: 1:43
Yönetmen: Ol Parker
Senaryo: Ol Parker
Uyarlama Eser: Jenny Downham
Oyuncular: 
Dakota Fanning
Josef Altin
Jeremy Irvine
 

dunya.com puanı :

7-056.jpg

 

Bu konularda ilginizi çekebilir