Faruk Çelik, Kırgızistan'da 'yılın adamı' seçildi

Bakan Çelik, iki ülke arasındaki ilişkilerin gelişmesine katkılarından dolayı "yılın adamı" ödülüne layık görüldü

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
BİŞKEK - Devlet Bakanı Faruk Çelik, Kırgızistan'da "yılın adamı" seçildi.
Kırgızistan'da faaliyet gösteren "Iyyık Ata Jurt (Kutsal Anavatan) Gençler Vakfı ile bilim dergisi "Şookum"un bu yıl ilk kez yaptığı yarışmada, Bakan Çelik, iki ülke arasındaki ilişkilerin gelişmesine katkılarından dolayı "yılın adamı" ödülüne layık görüldü.
Aynı ödülü, eğitim alanındaki reformlar ve gençlere devlet kurumlarında istihdam imkanları yarattığı için Kırgızistan Devlet Başkanı Kurmanbek Bakiyev, Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Bale Anasanat Dalı öğretim elemanı Aysulu Tokombayeva, Kırgızistan doğumlu olan ve İspanya'da hentbol takımında oynayan Talant Duyşebayev ve Bişkek Travmatoloji ve Ortopedi Merkezi Müdürü Prof. Dr. Sabırbek Jumabekov da aldı.
Bişkek'teki Türk Vefa alışveriş merkezinde düzenlenen toplantıda sonuçları açıklayan, jüride de yer alan milletvekili Jangoroz Kanimetov, ödülün, uluslararası alandaki başarılardan dolayı beş kişiye verildiğini, yarışmayı her yıl tekrarlamak istediklerini söyledi.
Jüri üyesi, TİKA Bişkek Koordinatörü Tayfun Atmaca da dünyanın üzerinde şaha kalkan at şeklinde dizayn edilen ödül hakkında bilgi vererek, atın, Kırgızistan'ın ileriye gitmesini ve büyük ülkelerin arasına katılmasını simgelediğini kaydetti. 
Atmaca, ödül töreninin mayıs 2010'da yapılacağını belirtti.