Fas'ta bağımsızlık mücadelesi sergisi

Fas'ta, halkın ve direniş liderlerinin Fransız sömürgesine karşı yürüttüğü mücadelenin önemli tarihi aşamalarıyla ilgili fotoğrafların yer aldığı sergi açıldı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

RABAT  - Fas'ta, halkın ve direniş liderlerinin Fransız sömürgesine karşı yürüttüğü mücadelenin önemli tarihi aşamaları hakkında fotoğrafların yer aldığı sergi düzenlendi. 

Başkent Rabat'taki İletişim Bakanlığı'nda, bağımsızlık ve sömürge güçlerinin ülkeden çıkarılması talebini içeren belgenin Fransa'ya sunulmasının 70. yıl dönümü kutlamaları kapsamında Fas'ın Fransız sömürgesine karşı yürüttüğü mücadeleyi anlatan 33 fotoğraf sergileniyor. 

Sergide, 1912-1955 yılları arasındaki sömürge dönemine ait ender bulunabilen fotoğraflar yer alıyor. 

1954 yılına ait kraliyet ailesinin Madagaskar'da sürgünde olduğu döneme ait fotoğrafların da bulunduğu sergi 31 Ocak'a kadar açık kalacak. 

AA muhabirine konuşan İletişim Bakanlığı Belge Yönetimi İşleri Başkanı İbrahim Bufal, serginin, halk ile Kral 5. Muhammed arasındaki bütünleşmeyi ve bağımsızlık için verdikleri ortak mücadeleyi yansıttığını söyledi. 

Fas, 11 Ocak 1944'te Fransa'ya, bağımsızlık ve sömürge güçlerinin ülkeden çıkarılması talebinin yer aldığı bir belge sunmuştu. Belgenin sunuluşunun, Fas'ın 1955'te bağımsızlığını kazanmasında önemli bir yeri olduğu ifade ediliyor. 

Bu konularda ilginizi çekebilir