Fatih o yaşta bir çağı açıyor

Başbakan Erdoğan seçilme yaşının 18'e düşürülmesine ilişkin çıkan tartışmalara Fatih Sultan Mehmet örneğiyle karşılık verdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 
ELAZIĞ - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Elazığ Havalimanı yeni terminal binası ve şehirde yapımı tamamlanan diğer tesislerin toplu açılışını gerçekleştirdi. 
 
Başbakan Erdoğan, 18 yaşa seçilme hakkıyla ilgili muhalefeti eleştirerek, "Fatih, o yaşlarda bir çağı kapıyor, bir çağı açıyor" dedi.
 
Terörün devri kapandı
Terör örgütünün son dönemdeki stratejilerinin hepsinin boşa çıkarıldığını belirten Erdoğan, "Ne halkımız bu örgütün provokasyonlarına gelmiştir. Ne de kırsalda bir karış toprak üzerinde hakimiyet kurabilmişlerdir. Bunlar dezenformasyondur. Bu beyhude bir uğraştır. Boş bir çabadır. Terörün şiddetin silahın devri kapanmıştır" şeklinde konuştu.
 
Erdoğan, ''Ey benim Kürt kardeşim. Sevgili kardeşim. Bu teröriste tavrını koy ve 'oralar da abad olsun' diyorum. Çünkü bunlar seni insan yerine koymuyor. Ama biz seni 'yaradılanı severiz Yaradan'dan ötürü' anlayışıyla seviyoruz. Bunların Yaradan ile zaten ilgisi yok. Bu teröristlerin yeri belli, bunlar Zerdüşt" ifadelerini kullandı.
 
Teröristlerle kucaklaşanlarla konuşmayız
Erdoğan, ''Teröristlerle kucaklaşanlarla bizim konuşacak hiçbir şeyimiz yoktur. Biz demokratik ortamda her şeyi çok açık net herkesle konuştuk, konuşuyoruz ve asla kapımız o insanlara kapalı değildir. Yeter ki terörle irtibatını kessin, yeter ki bu konuda samimi olsun'' şeklinde konuştu.
 
Seçilme yaşı
18 yaşın seçme yaşı olduğunu ifade eden Başbakan Erdoğan, daha önce seçilme yaşının 30 olduğunu, verdikleri mücadeleyle bunu 25'e indirdiklerini anımsattı. 
 
Başbakan Erdoğan, "Yani benim dedem Fatih, o yaşlarda bir çağı kapıyor, bir çağı açıyor, Fatih'in nesli olan bizler diyoruz ki 'yok biz yapamayız.' Böyle bir saçmalık olur mu?" dedi.