Fatih'te ihbara giden polise ateş açıldı

Çıkan silahlı çatışmada 2 polis memuru yaralanırken, saldırgan öldürüldü.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Fatih'te çıkan silahlı çatışmada 2 polis memuru yaralanırken, saldırgan öldürüldü.

Alınan bilgiye göre, Aksaray İskenderpaşa Mahallesi İmam Murat Sokak'ta arama yapan polis memurlarının kimlik sorması üzerine silahlarını çeken kişiler, polislerin üzerine atış açtı.

Polislerin de karşılık verdiği çatışmada polis memuru İsmail Ertok yaralandı. Polis memuru Ertok İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılarak, ameliyata alındı.

Merkez Valisi Hüseyin Çapkın, Fatih'te 155 Polis İmdat Hattı'na gelen ihbarı değerlendiren polislere açılan ateş sonucu 2 polis memurunun yaralandığını ve saldırganın öldürüldüğünü bildirdi.

Fatih'teki silahlı çatışmada yaralanan ve İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi altına alınan polis memuru İsmail Ertok'u ziyaret eden Çapkın, hastaneden ayrılırken gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin, olayın nasıl gerçekleştiğini sorması üzerine Çapkın, şunları söyledi:

"155 Polis İmdat Hattı'na bir ihbar geliyor. Polis olay yerine gidiyor. Daha olayı soruştururken polise ateş açılıyor. Çok garip bir şey, polisin çok sık rastlamadığı bir olay. Polis memuru İsmail Ertok göğsünden vuruluyor. Saldırgan sonra bir kamyonet çalıyor, kendisi kullanarak olay yerinden kaçıyor. Diğer ekip kovalamaya devam ediyor. Başka bir bölgede kamyoneti terk eden saldırgan, bir taksi gasp ediyor, yine kendisi kullanarak kaçmaya devam ediyor. Saldırgan, bu arada da polise ateş ediyor. Saldırgan sonra da çatışma sırasında vurularak, öldürülüyor. Bu sırada bir polis memuru arkadaşımız daha yaralanıyor."

Çapkın, göğsünden vurulan İsmail Ertok'un ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldığını ve ameliyat edildiğini belirterek, "Arkadaşımız şu anda ameliyattan çıktı. Hayati tehlikesi sürüyor ama ümit varız" diye konuştu.

Hüseyin Çapkın, silahla kolundan yaralanan diğer polis memurunun durumunun da iyi olduğunu bildirdi.

Bir gazetecinin "Olayın terör boyutu var mı?" sorusunu Çapkın, "Şimdilik öyle görünmüyor. Şu anda terörle bağlantısı yok. Ne olup olmadığı araştırılıyor" diye yanıtladı.

Polisliğin zor bir meslek olduğunu vurgulayan Çapkın, "Halkımıza hizmet etmek için her türlü tehlikeyi göğüslemek durumundayız. Bütün arkadaşlarımız da bu bilinçte. Halkın huzuru için bu tür olaylarla da yüz yüze gelebiliyoruz" dedi.

Bu arada İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesinde tedavi altına alınan polis memuru Ökkeş Çalık'ın kolundan yaralandığı ve sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Saldırganın üzerinden sahte pasaport çıktı

2 polis memurunu yaraladıktan sonra kaçarken Aksaray metro istasyonunun yakınında etkisiz hale getirilen saldırganın üzerinden, "Halil Memedov" adına düzenlenmiş sahte pasaport çıktığı belirtildi.

Olayla ilgili soruşturma sürdürülürken, Kocamustafapaşa'da bir cami imamının saldırgandan şüphelenerek polise ihbar ettiği anlaşıldı.

Basın mensuplarının konuşmaya çalıştığı cami imamı soruları yanıtsız bırakırken, cami cemaatinden Tahsin T. de, saldırganın bir gün önce de camiye geldiğini ve şüpheli hareketleri nedeniyle imamın ona kim olduğunu sorduğunu anlattı. Tahsin T, cami cemaatinden olan herkesi tanıdıklarını, daha önce hiç görmedikleri saldırganın belinde silah olduğunu fark edenlerin bulunduğunu ve saldırganın imamdan camide kalmak için izin istediğini belirtti.

Tahsin T, dün de akşam namazı sırasında camide olan saldırganın ihbar edilmesi üzerine kendisine kimlik sormak için polislerce dışarı çıkarıldığını, saldırganın bu sırada tabancasını çekerek polis memurlarına ateş açtığını söyledi.

Bu arada, İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alınan polis memuru İsmail Ertok'un sağlık durumunun da iyiye gittiği bildirildi.

Bu konularda ilginizi çekebilir